Η λάμψη του Αλέξη Τσίπρα

by Sotos

Αλέξης Τσίπρας Εκδηλώσεις Λατρείας

Το 2012, δηλαδή επτά χρόνια πριν και τρία χρόνια προτού ο Αλέξης Τσίπρας αναλάβει την πρωθυπουργία, έγραφα σε τούτο εδώ το μπλογκ:

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε με τη χθεσινή του αγόρευση (σ.σ. στη Βουλή) την ευθεία που οδηγεί προς το Μαξίμου, μεταξύ ενοίκων και παροίκων που κατόρθωσαν την άφιξή τους εκεί μέσα από οφιοειδείς στροφές και τεθλασμένες. Πέτυχε αυτό που λένε οι πολύ προχωρημένοι ότι πρέπει πρώτα να είσαι πρωθυπουργός, για να μπορείς να γίνεις

Σήμερα θα ήθελα να προχωρήσω εκείνη τη σκέψη μου λίγο περισσότερο.

Βλέπουμε με τα μάτια μας τις αμιγώς αυθόρμητες εκδηλώσεις του κόσμου προς τον Αλέξη Τσίπρα. Εκδηλώσεις λατρείας, θα έλεγα. Είναι τέτοιες και τόσες, που όσο κι αν θα το ήθελαν οι κάμερες, δεν κρύβονται.

Από την άλλη,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήνει την κουμπάρα του Κωστή Χατζηδάκη στο δρόμο μπροστά στην κάμερα, για να καταγραφεί ότι τη συναντάει εκεί δήθεν τυχαία και ότι εκείνη εμβρόντητη του λέει: «Καλέ, τι γκόμενος είσαι εσύ!..»

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές.

Καταλαβαίνω όσους έχουν ανάγκη να το πιστοποιήσουν αυτό και με τη γλώσσα των αριθμών, το βράδυ της Κυριακής. Γιατί όχι… Είμαι πολύ ανεκτικός άνθρωπος: Καταλαβαίνω μέχρι και όσους κοιτάζουν το καλοκαίρι το κινητό τους για να δουν τι καιρό κάνει, την ώρα που λούζονται κάτω από τον ήλιο στην παραλία.

Τους καταλαβαίνω ακόμη και που το φως του ήλιου τους δυσκολεύει να δουν με ευκρίνεια την οθόνη…