Για σοβαρευτείτε!

by Sotos


Πολύ ωραία λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πολιτικός απατεώνας.

Συγγνώμη, λάθος! Όχι απλώς ένας πολιτικός απατεώνας, αλλά, για την ακρίβεια, ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας όλων των εποχών. Αφού κατάφερε να συγκεντρώσει τα πυρά τόσων και τόσων, κάθε λογής προδομένων;

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας είναι και χυδαίος φαλκιδευτής της λαϊκής βούλησης.

Επίσης, εκτός από απατεώνας, προδότης τόσων προδομένων και χυδαίος φαλκιδευτής της λαϊκής βούλησης κι εντέλει της Δημοκρατίας, είναι ταυτοχρόνως και το τελευταίο υπονομευμένο ανάχωμα στην επέλασης του νεοφιλελευθερισμού. Ένας σκέτος υπάλληλος, σε εντεταλμένη υπηρεσία, πουλημένος στις δυνάμεις της ολιγαρχίας και της συντήρησης.

Και για να μη μείνει κανείς στεναχωρημένος, είναι επιπλέον άχρηστος και ανίκανος, αφού όχι μόνο η ολιγαρχία και τα κόμματά της τον γελοιοποιούν με τη στήριξή τους, αλλά την ίδια ώρα άλλοι λακέδες της ολιγαρχίας, στελέχη αυτών των κομμάτων, τον βρίζουν κι από πάνω. Για ξεκάρφωμα, παιδί μου… Πρόκειται για κομπάρσους του ίδιου έργου… Ο ρόλος τους είναι τάχα να τον βρίζουν…

Α! Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και μεγάλο κορόιδο. Διότι υπηρέτησε τελικά το σχέδιο του Σόιμπλε, πράγμα που μάλλον το επιδίωκε κρυφά από την αρχή, σε συνεργασία ή όχι με τον Βαρουφάκη.

Χώρια που κατάφερε να αναδείξει σε παράγοντα τον Σταύρο Θεοδωράκη, και να ταΐσει τη Χρυσή Αυγή.

Εκτός όλων αυτών, ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχτηκε κι ένας σκέτος γλείφτης του Ολαντρέου, πραγματικό όνειδος της Αριστεράς, εγκληματίας της Ιστορίας και κυρίως ένας διαπομπευτής των οραμάτων αυτού του δύσμοιρου λαού.

Και, τέλος πάντων, σίγουρα παρέλειψα μερικούς ακόμα χαρακτηρισμούς που του ταιριάζουν, αλλά, εντάξει, αυτούς μπορείτε να τους προσθέσετε μόνοι σας, ανάλογα με την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεστε ή τις κομματικές σας επιδιώξεις –με τις κομματικές επιδιώξεις για να μην δουλευόμαστε…

Κι έρχεται το μεγάλο ερώτημα: Τι κάνουμε τώρα, παιδιά;

Σας θερμοπαρακαλώ, σας ικετεύω, πέφτω στα πόδια σας, μη μου αρχίσετε τα «βγαίνουμε στους δρόμους» και τα «κάνουμε συντακτικές εθνοσυνελεύσεις», όλα εκείνα με τα οποία χάσαμε την ώρα μας επί τρία χρόνια που τρώγαμε στο κεφάλι τους σαμαροβενιζέλους. Φτάνει, όχι άλλο τέτοιο! Άλλωστε, το κατέστρεψε κι αυτό ο Αλέξης Τσίπρας, το μεγαλολαμόγιο, όταν μας έβγαλε ο ίδιος στους δρόμους.

Και δεν μου λέτε, παρακαλώ; Άντε και βγαίνω στους δρόμους. Τι μου εξασφαλίζει ότι ο επόμενος δεν θα είναι κι αυτός ένα μασκαρεμένο μεγαλολαμόγιο; Εδώ σας θέλω! Και πόσοι θα είμαστε αυτή τη φορά; Κι εδώ σας θέλω!

Δεν πιστεύω να εμπιστεύεστε να μας βγάλει στους δρόμους η Αριστερή Πλατφόρμα! Θα μου πείτε, γιατί όχι; Νέοι άνθρωποι είναι, βουτηγμένοι στην προοπτική!..

Να σας πληροφορήσω στο μεταξύ ότι τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, καλού-κακού, αξίωσαν να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του Σύριζα στις εκλογές. Ας ελπίσουμε ότι το μεγαλολαμόγιο θα τους επιτρέψει να παραμείνουν στον Σύριζα, ώστε να τους δώσει τη δυνατότητα να κάνουν επιτέλους τον Σύριζα τον γνήσιο Σύριζα των ονείρων μας…

Θα μπορούσαμε, φυσικά, να περιμένουμε μέχρι να πάρει τα πάνω του ο Ανταρσύα, λέμε τώρα… Αλλά έλα που οι εκλογές έχουν προαναγγελθεί για το Φθινόπωρο, και δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε.

Μήπως να ψηφίσουμε ξανά τη Ν.Δ., το Πασόκ και τον Ποταμάκη; Γιατί όχι; Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας; Χίλιες φορές Αβέρωφ! Χίλιες και μία (νύχτες) τι πειράζει;

Μήπως να τιμήσουμε το… σεβάσμιο Κ.Κ.Ε.; Αυτό πώς σας φαίνεται;

Μπορούμε πάντα να το ρίξουμε στην ποίηση…

Είδατε που μας έφερε ο Αλέξης Τσίπρας; Κι εκβιαστής, λοιπόν, ο δικός σου!

Όχι, δεν είναι εκβιαστής. Γι αυτό που έκανε δεν έχω χαρακτηρισμό. Είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε εσείς έναν. Για να σας βοηθήσω λίγο, πάντως, να σας πω ότι μας έφερε αντιμέτωπους με τους εαυτούς μας. Αυτή τη φορά με λιγότερα ρούχα.

Δύσκολο να βρεθεί αυτός ο χαρακτηρισμός που γυρεύουμε, το ξέρω. Ίσως αν είχε προλάβει να τα τινάξει on camera καμιά γιαγιούλα στην ουρά του ΑΤΜ, να μας ήταν ο χαρακτηρισμός πιο εύκολος.

Ότι τουλάχιστον αυτό το πρόλαβε όμως ας του το αναγνωρίσουμε.

Από την άλλη, θα μου πείτε, γριά είναι στο κάτω-κάτω… Και τι έγινε άμα τα τινάξει; Η πρώτη θα είναι ή η τελευταία; Και τι ψυχή έχει μια γριά μπροστά σε τόσους που αυτοκτόνησαν; Και τι ψυχή έχει μια γριά μπροστά στο όραμα; Τι κι αν πρόκειται για την ίδια μου τη μάνα;

Ρε, για σοβαρευτείτε! Για σοβαρευτείτε!!!

Κι εσύ, Αλέξη Τσίπρα, για… το νου σου, από ‘δω και μπρος!