Η είδηση από τη συνάντηση Ντόρας-Καραμανλή

by Sotos

Ντόρα

Η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή. Όλοι περίμεναν ότι οι δυο τους θα συζητούσαν το ζήτημα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Όμως, καμιά σχέση… Ούτε που το άγγιξαν το θέμα. Με τις δηλώσεις της που ακολούθησαν, η γυναίκα εξήγησε πειστικότατα ότι η συζήτηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. αφορούσε στη συμμετοχή της σε 15μελές συμβούλιο του Ο.Α.Σ.Ε. με αντικείμενο την κρίση στην Ουκρανία.

Δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο σας έπεισε η εξήγηση που έδωσε για τη συνάντηση η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά προσωπικά δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω ότι η πρώην υπουργός λέει την πάσα αλήθεια.

Οφείλω με την ευκαιρία ν’ αναγνωρίσω ότι μεταξύ όλων των νεοδημοκρατών, προς τιμήν της, η Ντόρα Μπακογιάννη προσχωρεί στην αναγκαστική πια παραδοχή των ημερών ότι, για να προκόψεις πολιτικά, θα πρέπει να συμμετάσχεις πρώτα σε κάποιο 15μελές. Έστω κάποια στιγμή αργότερα στη ζωή, αν δεν είχες το μυαλό να το κάνεις στα νιάτα σου.

Θυμίζω ότι μέχρι πρόσφατα η Νέα Δημοκρατία θεωρούσε τη συμμετοχή σε 15μελές αστεία υπόθεση. Και κορόιδευε για το 15μελές τον Αλέξη Τσίπρα. Πώς τα φέρνει όμως η ζωή, κι έρχονται τα πάνω κάτω…

Σε κάθε περίπτωση, να μην παραλείψω να επισημάνω ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είναι απλό μέλος στο δικό της 15μελές. Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας… Ε, άλλο μέλος και άλλο πρόεδρος, εδώ που τα λέμε…