Τα γκαβά σας και τα μάτια σας!..

by Sotos

Τρεις μέρες τώρα η Ραχήλ Μακρή λοιδορείται αγρίως. Από μεγάλους Οικονομολόγους, όπως είναι, π.χ., η Μαρία Σπυράκη. Και άλλοι…

Εσείς από την πλευρά σας, αν έχετε κανένα φίλο Οικονομολόγο, ρωτήστε τον: «Στέκει αυτό που λέει η Μακρή;»

Αν ο φίλος σας σέβεται το πτυχίο του και τον ρωτήσετε, θα ξεκινήσει την απάντησή του στην ερώτησή σας με τη φράση «Ε… κοίταξε να δεις…». Και τότε αμέσως θα καταλάβετε… Πολλά και για τη Μαρία Σπυράκη και την παρέα της.

Εκτός αν ψηφίζετε δαγκωτό Ν.Δ., οπότε ούτε θέλετε, ούτε πρόκειται να καταλάβετε.

Διότι, αν ψηφίζετε δαγκωτό Ν.Δ. και ο φίλος σας ο Οικονομολόγος ψηφίζει επίσης δαγκωτό Ν.Δ. και τυχαίνει να το γνωρίζει ότι κι εσείς ψηφίζετε δαγκωτό Ν.Δ., τότε θα σας απαντήσει ότι αυτό που λέει η Μακρή είναι για τα μπάζα. Δεν θα σας πει ότι εδώ και δύο αιώνες ελάχιστοι Οικονομολόγοι έχουν αμφισβητήσει αυτό που λέει η Μακρή. Δεν θα σας μιλήσει για το κεφάλαιο Simultaneous Contractionary Fiscal and Expansionary Monetary Policy. Δεν θα σας μιλήσει για το τι προκύπτει από το συνδυασμό των Άρθρων 18 και 21 του E.L.A. Δεν, δεν, δεν…

Και για να μη νομίζετε ότι αυτά που σας λέω ότι δεν θα σας πει είναι… θεωρίες, ας πάμε στην πράξη:

Δεν θα σας πει, λοιπόν, ο φίλος σας, ο Οικονομολόγος, ότι αυτό που λέει η Μακρή το έκανε στην πράξη η Ιρλανδία! Ούτε θα σας πει ότι αυτό που είπε η Μακρή το έκανε στην πράξη και η Τράπεζα της Ελλάδος!!!

Όχι, δεν θα σας πει τίποτε από όλα αυτά, αν και τα ξέρει. Αλλά δεν θα σας τα πει αυτά και άλλα, επειδή δεν θέλει να πάει στη συνέχεια η συζήτηση εκεί που πρέπει να πάει. Προτιμάει να κλείνει και ο ίδιος τα μάτια και να σας πει ότι αυτά που λέει η Μακρή είναι για τα μπάζα, για να μείνετε εσείς στο σκοτάδι και να ζήσει εκείνος καλά και οι άλλοι χειρότερα. Το πολύ-πολύ να κάτσει για λίγο ακόμα μαζί σας για να σκοτώσει την ώρα του. Για να χαχανίσετε οι δυο σας με τη Ραχήλ Μακρή και τον Σύριζα και να κουνήσετε στο τέλος ειρωνικά το κεφάλι, όπως κάνει ο άνθρωπος σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν δηλαδή είναι αντιμέτωπος με μια βέβαιη ήττα και δεν έχει άλλη επιλογή από το να την καταπιεί.

Υπάρχει όμως άλλη επιλογή. Δεν είναι δα και μοναδική επιλογή αυτής της χώρας η Μαρία Σπυράκη και το χάχανο. Αντ’ αυτών, ακόμα και αν ψηφίζετε δαγκωτό Ν.Δ., μπορείτε απλώς ν’ ανοίξετε τα γκαβά σας.

Και για να μην λέτε ότι τα έχετε τα γκαβά σας εσείς ανοιχτά κι εγώ κλειστά, διαβάστε και αυτό εδώ.