Χαλάλι το χειροκρότημα

by Sotos

Πρόβατα

Το περίεργο με το νέο ποταμό υποσχέσεων του Σαμαρά είναι ότι δεν έριξε μέσα άλλη μια δόση από δωρεάν Wi-Fi.

Τι να υποθέσει κανείς; Περίπτωση πρώτη: Ο Σαμαράς δεν συμπεριέλαβε το δωρεάν Wi-Fi, διότι είναι ο ίδιος τόσο   ε κ τ ό ς   πραγματικότητας, ώστε πιστεύει ότι έχει ήδη τεθεί σ’ εφαρμογή ως μία ακόμα προσωπική του δέσμευση που φυσικά υλοποιήθηκε. Περίπτωση δεύτερη: Ο Σαμαράς δεν το συμπεριέλαβε, διότι είναι τόσο   ε ν τ ό ς   πραγματικότητας που γνωρίζει πως δεν έχει σημασία τι εξαγγέλλει, αρκεί μαζεμένοι μερικοί να του χτυπάνε παλαμάκια.

Δεν έχουν και μεγάλη απόσταση μεταξύ τους οι δύο περιπτώσεις. Είμαι βέβαιος πως, αν ρωτούσε κάποιος το κομματικό ακροατήριο του Σαμαρά τι απέγινε το δωρεάν Wi-Fi, όσοι θα καταλάβαιναν για τι μιλάμε θα βεβαίωναν χωρίς ενδοιασμό ότι είναι όντως πια σε ισχύ σε όλη την Ελλάδα. Οι άλλοι κλακαδόροι γύρω θα έβλεπαν στην συνέχεια αποσβολωμένο τον άνθρωπο που ρώτησε, και θα ένιωθαν πλησμονή και ικανοποίηση που ο αναιδής αντιρρησίας αποστομώθηκε αμέσως.

Σε κάθε περίπτωση, χαλάλι του το χειροκρότημα του Σαμαρά. Αν είναι στον κόσμο του, ό,τι και να εξαγγέλλει, έχει το ακαταλόγιστο. Αν ξέρει με τι χάπατα έχει να κάνει, μαγκιά του.

Θα υπάρξουν ασφαλώς και κάποιοι στο ακροατήριο του Σαμαρά που θ’ αντιτείνουν ότι η εξαγγελία του δωρεάν Wi-Fi δεν είναι κάτι άξιο λόγου μπρος στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Με ξεπερνάει το πώς θ’ απαντούσαν για τη μηδενική αξιοπιστία που συνεπάγεται το γεγονός ότι ο Σαμαράς είχε ανέκαθεν, και συνεχίζει και σήμερα να έχει, τέτοια και τόση έλλειψη συστολής με τις κατά καιρούς δεσμεύσεις του, ώστε να φθάσει κάποια στιγμή μέχρι του σημείου να δεσμευθεί ως και για δωρεάν Wi-Fi.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να παραδεχθούμε, νομίζω, ότι ο δυστυχής Τηλέμαχος Νταλάκας, ευρύτερα γνωστός ως Αρμάνδος Δελαπατρίδης, αδικήθηκε από την Ιστορία. Επιτέλους, ας κρεμάσουμε τουλάχιστον εμείς αλλού από το πανωφόρι του τους τενεκέδες και τα κουδουνάκια, που έσερνε ο έρμος πίσω του μες το χιονιά στην Κατοχή. Δεν έβλαψε δα και κανέναν ο Δελαπατρίδης στο κάτω-κάτω.