Γιατί όχι συνολική λύση στην Γάζα;

by Sotos

Σκίτσο Βομβαρδισμός Γάζα

Το σκίτσο το βρήκα εδώ

Είμαστε πολύ άδικοι με την ισραηλινή πλευρά. Μαθαίνοντας ότι πέφτουν βόμβες πάνω σε αυτά τα ρυπαρά αλητάκια που παίζουν στη Λωρίδα της Γάζας, σπεύδουμε να συγκινηθούμε και μεροληπτούμε χωρίς ν’ αναλογιζόμαστε ότι ο Νετανιάχου είναι ένας πάρα πολύ καλός κύριος. Εγώ τον είδα στην τηλεόραση κατασυγκινημένο που σκοτώνονται άμαχοι. Τον άκουσα μάλιστα να υπόσχεται ότι θα το δει το θέμα. Τι πιο ανακουφιστικό από αυτό;

Για να δείτε όμως πόσο άδικοι είμαστε τελικά με την ισραηλινή πλευρά, δεν έχουμε σκεφθεί ότι το Ισραήλ διαθέτει πυρηνικά όπλα και ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε ο Νετανιάχου να ρίξει στη Λωρίδα της Γάζας μια ατομική βόμβα, να μην μείνει εκεί κολυμπηθρόξυλο. Να γίνει η Γάζα ίσιωμα, να σου πω εγώ μετά… Θα μείνει κανένας Παλαιστίνιος να κάνει το μάγκα; Θα τελειώσει το όλο ζήτημα σε μερικά λεπτά της ώρας. Οριστικά.

Δεν έκανε όμως χρήση ατομικής βόμβας ο Νετανιάχου, και αυτό είναι προς τιμήν του. Από την πλευρά μας εμείς θα έπρεπε, όχι να τον επικρίνουμε, αλλά να τον θαυμάζουμε για την καλοσύνη, τον ανθρωπισμό και την αυτοκυριαρχία του.

Βέβαια, καλό είναι να μην προτρέχουμε, διότι τίποτε δεν αποκλείεται. Μπορεί τελικά να μας διαψεύσει και να τη ρίξει την ατομική βόμβα. Πλησιάζει οσονούπω και η επέτειος της Χιροσίμα, οπότε ίσως το Γενικό Επιτελείο του Ισραήλ να έχει προγραμματίσει την ατομική βόμβα για ‘κείνη την ημέρα συγκεκριμένα, ώστε να προσλάβει η ρίψη της ταυτόχρονο εορταστικό χαρακτήρα. Θα δούμε…

Στο μεταξύ, όσο δεν πέφτει ατομική βόμβα, προλαβαίνουμε ακόμα να κάνουμε μερικά μπανάκια.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι το πράγμα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο έχει μέχρι στιγμής αποφύγει η Ισραηλινή πλευρά τη συνολική λύση της ατομικής βόμβας. Μάλλον θα φοβάται τις διαμαρτυρίες μας… Που είναι βέβαιες, ειδικά από ανησυχία ότι θα μολυνθούν με ραδιενέργεια τα πορτοκάλια Χάιφας και οι γαλοπούλες Ισραήλ. Άμα πέσει ατομική βόμβα, τι θα τρώμε τα Χριστούγεννα; Απαράδεκτο!