Κάντε το γκαράζ, να τελειώνουμε!

by Sotos

Ο Μώραλης αρνείται ότι εκμεταλλεύεται ανυποψίαστα παιδάκια, ρίχνοντάς τα εν αγνοία τους στον προεκλογικό αγώνα του συνδυασμού του.

Ο Μώραλης αρνείται ότι εκμεταλλεύεται ανυποψίαστα παιδάκια, ρίχνοντάς τα εν αγνοία τους στον προεκλογικό αγώνα του συνδυασμού του. Η εικόνα όμως είναι αψευδής μάρτυς. Στο κέντρο εικονίζονται μόνο δύο από τα αφεντικά του. Πιο κει, ο ίδιος υπογράφει αυτόγραφα! (Ναι, έχω και τέτοια φωτογραφία.)

Η έδρα του Ολυμπιακού, το γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, δεν ήταν πάντα γήπεδο. Πριν γίνει γήπεδο, ήταν στάδιο. Από τα αρτιότερα της εποχής του παγκοσμίως.

Ανάμεσα στις καλύτερες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων, θυμάμαι με άπειρη νοσταλγία στο Καραϊσκάκη τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου του ’69, το ιστορικό 5,49μ. του Παπανικολάου στο Επί Κοντώ, τα Τσικλητήρια, και πολλές άλλες διοργανώσεις. Πιο κει, στο Βοηθητικό του σταδίου, μπορέσαμε, πιτσιρικάδες, να δούμε για πρώτη φορά τι είναι σφύρα, τι είναι σφαίρα, πώς είναι το ακόντιο, πολλά… Και να τ’ αγγίξουμε. Να τα πιάσουμε με τα χέρια μας. Και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας!

Μια… ωραία ημέρα το Καραϊσκάκη έπαψε να είναι στάδιο κι έγινε γήπεδο. Από μόνο του; Όχι βέβαια. Έπαψε να είναι στάδιο κι έγινε γήπεδο από εκείνους ακριβώς τους ανθρώπους, που τώρα διαμαρτύρονται για την έλλειψη χώρων άθλησης στον Πειραιά και διεκδικούν στο όνομα αυτής τους της διαμαρτυρίας να πάρουν τη Δημοτική Αρχή! Κεντρικό πρόταγμα της υποψηφιότητάς τους το να εξασφαλίσουν αυτούς τους χώρους άθλησης! Προφανώς, πάλι για πάρτη τους, όπως έκαναν και με το Καραϊσκάκη…

Αυτά τα ολίγα και για την επιχειρηματικότητα, που τάχα δεν πρέπει να την αναθεματίζουμε και τέτοια… Δεν την αναθεματίζω. Απλώς ξέρω ότι αυτή η επιχειρηματικότητα, αν την βολέψει, αν δει ότι το πράγμα υπόσχεται περισσότερα κέρδη, θα το κάνει γκαράζ. Όχι μόνο το Καραϊσκάκη, αλλά μαζί του και όλη την Ελλάδα.

Γκαράζ όμως δεν θα το κάνει η δήθεν επιχειρηματικότητα σε μια μέρα. Θα το κάνει βήμα-βήμα. Πρώτα παίρνοντας τον Ολυμπιακό. Μετά τη Δημοτική Αρχή –Θεός φυλάξοι! Μετά βλέπουμε…

Για να προβληθεί, λοιπόν, και να φιλοτεχνήσει προφίλ ώστε να γίνει Δημοτική Αρχή, κατέβασε τα παιδάκια από τα σχολεία του Πειραιά στο Καραϊσκάκη –με όχημα την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και με τη χορηγία του Αρβανιτόπουλου, παρακαλώ! Για να δείξει στα παιδάκια, λέει, τα Ολυμπιακά Αθλήματα… Για να δείξει, δηλαδή, όσα θα μπορούσαν να βλέπουν τα παιδάκια κάθε μέρα στο Καραϊσκάκη και μάλιστα πολύ καλύτερα χωρίς τη μεσολάβησή τους, αν φυσικά δεν είχαν φροντίσει προηγουμένως να κάνουν το Καραϊσκάκη από στάδιο γήπεδο.

Ναι… Για να τους δείξει τα Ολυμπιακά Αθλήματα… Μα τι λέω; Ποια Ολυμπιακά Αθλήματα;;; Τα ανυποψίαστα παιδάκια τα κατέβασαν για να τους φορέσουν καπελάκια του συνδυασμού τους για το Δήμο Πειραιά και να τα καταστήσουν προεκλογικά τους υποχείρια. Τα έβαζαν να φωνάζουν το προεκλογικό τους σύνθημα, οι θλιβεροί αυτοί και γελοίοι! Δυστυχώς, κάποιοι από τους μπαμπάδες δεν εξοργίστηκαν –σε εποχές τεράστιας αβεβαιότητας, καλή είναι έστω μια θέση στο γκαράζ…

Όλα τούτα τα διέψευσε φυσικά η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, με ξεδιάντροπη ανακοίνωση που εξέδωσε (βλ. εδώ). Αλλά η φωτογραφία δεν διαψεύδεται, γι αυτό και τη δημοσίευσα.

Άλλο τόσο τα διέψευσε και ο Μώραλης στο Δελτίο του Megamou. Προτίμησε, βλέπετε, να αυτοεξευτελιστεί με ωμά ψέματα απέναντι στον ανθυποψήφιό του, Θοδωρή Δρίτσα, ισχυριζόμενος ανερυθρίαστα ότι «δεν δόθηκε κανένα προεκλογικό υλικό του συνδυασμού του»!!! (βλ. εδώ, στα 17′ 26» κ.ε.) Κι επιχείρησε να το προσπεράσει το θέμα, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι το πρόβλημα του Πειραιά!..

Κι όμως αυτό είναι το πρόβλημα. Αυτό. Αυτό ακριβώς.