Τα «παιδιά» του Μπαλτάκου

by Sotos

 

Εικόνα Χιτλεράκι

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Μπαλτάκου, αποστολή του ήταν να επαναπατρίσει στη Νέα Δημοκρατία ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Ως εκ τούτου, είναι απολύτως βέβαιο ότι μέρος αυτής της αποστολής του ο Μπαλτάκος το έφερε σε πέρας κατά τη διαδικασία της συγκρότησης των ψηφοδελτίων σε Δήμους και Περιφέρειες.

Ώρα είναι να σας πείθει η διαβεβαίωση Κεφαλογιάννη ότι ο Μπαλτάκος δεν είχε καμιά σχέση με το κόμμα!..

Προσωπικά, όχι μόνο δεν μου αρκεί αυτή η αστεία διαβεβαίωση, αλλά, αντιθέτως, μου τραβάει την προσοχή, ως άκρως παραπειστική.

Μάλιστα, κάτι μου λέει ότι το ιδεώδες προφίλ του μπαλτάκειου υποψήφιου σε μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες περιλαμβάνει άγρια φασιστόμουτρα διάφορα, πλην όμως άγνωστα στον πολύ κόσμο για το ποιόν και τη δράση τους στο ημίφως. Πρόσωπα δήθεν νέα, με το κοστουμάκι του καθωσπρέπει επαγγελματία κ.τ.τ. τα οποία, πέρα από τους μιλημένους και τους γνωρίζοντες που θα τα ψηφίσουν στοχευμένα, θα υφαρπάξουν, κρατώντας πονηρά χαμηλούς τόνους, εύκολη και αβασάνιστη ψήφο από τους απληροφόρητους και τους αμέριμνους.

Σας θυμίζω ότι μια τυπική απόφαση ενός Άρειου Πάγου που προσχώρησε ουσιαστικά στο δόγμα Φαήλου ότι «οι ψηφοφόροι, ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα εκλεγεί και ποιος όχι», και τούτο σε μια κοινωνία –προσοχή εδώ– όπου το τηλεοπτικό πολίτευμα παράγει χιλιάδες αμέριμνους ψηφοφόρους, άνοιξε διάπλατα το δρόμο στη Χρυσή Αυγή, για να εκλέξει αυτή δεκαπέντε βουλευτές. Πολύ φοβάμαι ότι ζούμε την αυτοδιοικητική εκδοχή του ιδίου δράματος, αυτή τη φορά με την υπογραφή του Μπαλτάκου φαρδιά πλατιά από κάτω.

Τα μπαλτάκεια ψηφοδέλτια   σ ε   μ ε γ ά λ ο υ ς   Δ ή μ ο υ ς   κ α ι   Π ε ρ ι φ έ ρ ε ι ε ς   κρύβουν μπουμπούκια. Θέλετε και ονόματα;