Αποδέχθηκε την πρόσκληση ο Τζωρτζ Κλούνεϊ!

by Sotos

Εικόνα Τζωρτζ Κλούνεϊ με Μπαράκ Ομπάμα

Φίλε Sotos,

Ουδέποτε έλαβα την επιστολή που μου γράφεις ότι μου έστειλε ο υπουργός σας του Πολιτισμού. Πιθανώς να παράπεσε ανάμεσα στα χιλιάδες γράμματα που μου στέλνουν καθημερινά οι θαυμάστριές μου, δεν ξέρω… Αλλά και πώς να απαντήσω, εφόσον δεν την έχω λάβει στα χέρια μου; Για έλα στη θέση μου!

Αν την ελάμβανα, δεν θα το σκεφθόμουν φυσικά ούτε στιγμή, και θα την απέρριπτα αμέσως. Το γνωρίζω εκείνο που μου γράφεις να προσέξω, ότι ο τύπος δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τον Πολιτισμό. Η απλωσιά του όλη κι όλη φθάνει μέχρι κάτι πίτσες που παράγγελνε για τον Λεβέντη σε μια εκπομπή που είχε κάποτε στην τηλεόραση. Καλά που είπα πίτσες! Αλήθεια, τι ιστορία είναι αυτή με τις πίτσες και το πολιτικό προσωπικό σας; Ρωτώ, διότι κάτι με πίτσες διάβασα στο sotosblog και για τον Πρωθυπουργό σας, και δεν πολυκατάλαβα.

Φίλε Sotos,

Τι δουλειά έχω εγώ να ανακατεύομαι εκεί όπου θέλει ο κάθε υπουργός σας, για να κάνει το κομμάτι του; Έχετε κάνει πολύ κακή εντύπωση εδώ στη λίμνη Κόμο. Αλλά και στο Χόλιγουντ γενικότερα. Έτυχε να μιλήσω με την Πενέλοπε Κρουζ και τον Νίκολας Κέιτζ οι οποίοι μου εξέφρασαν ομοίως την ενόχλησή τους, επειδή πήγαν, λέει, να τους μπλέξουν στο σεισμό της Κεφαλλονιάς. Τουλάχιστον δεν τους είπαν τίποτα για πίτσες. Διαφορετικά…

Άκου, Sotos, για να ξέρεις. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα με το Χόλιγουντ. Πέρα από τις ταινίες, έχουμε και όλα εκείνα τα εξτραδάκια που πρέπει να κάνουμε, ανάλογα με τις υποχρεώσεις του ο καθένας μας. Άλλος με το Πεντάγωνο, άλλος με τη CIA, ο καθένας το δικό του. Χοντρά παιγνίδια, μη σε ζαλίζω τώρα… Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, δεν προλαβαίνουμε καλά-καλά με τα δικά μας. Θα τρέχουμε και για τα μάρμαρα, επειδή την ψώνισε ο υπουργός σας και ψήλωσε ο νους του; Ας το πληρώσει κάποιος άλλος το μάρμαρο, τέλος πάντων.

Από την άλλη μεριά, την πρότασή σου να επισκεφθώ το sotosblog την έλαβα –ήταν πολύ έξυπνο αυτό που έκανες με τον αποστολέα. Φυσικά, την αποδέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Όπως άλλωστε θα κατάλαβες από τα παραπάνω, ήδη το επισκέφθηκα κιόλας. Θα φάνηκε αυτό, φαντάζομαι, στα στοιχεία επισκεψιμότητας που λαμβάνεις. Αν δεν φάνηκε, πες μου να μιλήσω σε κάτι δικούς μου, να σου στείλουν τα προχωρημένα στοιχεία που δεν φθάνουν σε εσένα. Μίλησα και στην Σαρλίζ για το sotosblog, και πρέπει να σου πω ότι ενθουσιάσθηκε. Έγινε φανατική αναγνώστριά σου και θέλει να σε γνωρίσει.

Δεν βλέπω κι εγώ την ώρα να τα πούμε μια μέρα από κοντά στην ειδυλλιακή Ελλάδα. Να φάμε, να πιούμε και νηστικοί να κοιμηθούμε. Νηστικοί μεν, αλλά όχι μόνοι. Αυτό τουλάχιστον στο υπόσχομαι.

Πολύ, πολύ φιλικά,

Τζωρτζ Κλούνεϊ

(Η μετάφραση δική μου)