Προϋπολογισμένος Προϋπολογισμός

by Sotos

Προβλέψεις του Προγράμματος

Τι ανάγκη πολιτικής στήριξης έχει η κυβέρνηση από τη Γερμανίδα Καγκελάριο; Την απώλεσε κάπου στο δρόμο, αλλά δεν το πήραμε είδηση; Πότε; Όταν της σφυρίξανε της Μέρκελ τους λεονταρισμούς περί άρνησης νέων μέτρων, χαλάστηκε, και άρχισε και αυτή με τη σειρά της να καταπιάνεται με τα Σκόπια, μπας και σφίξουν τα γάλατα; Λέτε; Οπότε, σου λέει και η κυβέρνηση με τη δική της σειρά: Δεν αφήνω κατά μέρος τα καμποηλίκια, να το κόψω μέχρι Βερολίνο μεριά, να της εξηγήσω της γυναίκας ότι λέμε πότε-πότε και καμιά… εξυπνάδα για να περνάει η ώρα, και να έρθουμε πάλι στα ίσα μας;

Με την ευκαιρία του ταξιδιού Σαμαρά, κάνει και η Άγκελα το κομμάτι της. Του ρίχνει του δικού μας, πατ-πατ, ένα χτυπηματάκι στην πλάτη, του πετάει ένα «καλά πας», ρίχνει ένα σεβασμό στις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού, διευκρινίζει καλού-κακού την εμπιστοσύνη της στην Τρόικα, τελειώνει γι άλλη μια φορά τη συζήτηση για το χρέος, στρώνει το ταγεράκι της, και μετά γυρνάει στο SPD με τους οποίους διαπραγματεύεται για να στήσει κυβέρνηση, και τους λέει: «Είδατε, παιδιά, ότι βγαίνει το πρόγραμμα που τους βάλαμε; Μη μου λέτε τα τρελά τα δικά σας τώρα!»

Για την ακρίβεια, το πρόγραμμα βγαίνει ακριβώς όπως το υπολογίσανε.  Δεν λέει ο Στουρνάρας σε αυτό που ονομάζει Προϋπολογισμό ότι θα έχουμε 0,6% ανάπτυξη το 2014, και μπράβο μας που είδατε τι σπουδαία κυβέρνηση είμαστε; Το λέει. Ε, λοιπόν, δείτε κι εσείς τον παραπάνω πίνακα, από τη Wikipedia. Το ίδιο ποσοστό με τον Στουρνάρα δεν προβλέπει για το 2014; Δεν γράφει στην αντίστοιχη στήλη 0,6%, με κόκκινο κύκλο; Και τι τώρα… Μιλάμε, Wikipedia, ε! Α μπε μπα μπλομ του κείθε μπλομ δηλαδή, όχι τίποτε απορρητα στοιχεία από τα άδυτα του Δ.Ν.Τ.

Αυτόν τον πινακα με τις κεντρικές προβλέψεις της Τρόικας, τον παρακολουθώ από την ώρα που μας τους κουβαλήσανε εδώ αυτούς του τύπους. Και κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του για να πανηγυρίσει ο Στουρνάρας (και οι παρατρεχάμενοί του), τον κοιτάζω αυτόν τον πίνακα και τα παίρνω που λέει τα ίδια για δικά του! Τόσα χρόνια αυτή η ιστορία με τις στομφώδεις ανακοινώσεις από τη μια και τον πίνακα της Wikipedia από την άλλη, ε, είπα κι εγώ να τον δημοσιεύσω και στο sotosblog επιτέλους. Διότι αμάν πια, νισάφι!

Αφού τα λέει ο πίνακας, πόσο το πιο καλό παιδί μπορείς να κάνεις, που θέλει και ειδικό ταξίδι; Κι ό,τι λέει ο πίνακας κάνουν.

Σε τι χέρια έχουμε πέσει! Να γελάει μαζί μας η Οικουμένη, όσην ώρα μας πίνουν το αίμα μέχρι ρανίδος. Και γι αυτό ίσως, για το 2015 ο ίδιος πίνακας, αν προσέξετε, έχει παύλες…