Στην πλατεία!

by Sotos

Γυμνοί

Δεν μπορεί να είναι η ζωή των ανθρώπων σε τούτη τη χώρα όλο γκρίνια και δικαιολογίες!

Το είδαμε το στριπττίζ του κάθε τζάμπα μάγκα. Του κάθε τζάμπα μάγκα που δεν είχε υπολογίσει μέσα στη βολή του ότι θα κατετίθετο η πρόταση δυσπιστίας. Κι επειδή δεν την είχε υπολογίσει την πρόταση δυσπιστίας, λέει ό,τι κοτσάνα κυκλοφορεί ελεύθερη στο Σύμπαν.

Όμως η απλή αλήθεια δεν κρύβεται. Έτσι, με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, τα «διαφωνώ» του τζάμπα μάγκα έγιναν «συμφωνώ με τα μπούνια». Ο μπαρμπα-Φώτης το βάφτισε «παρών» αυτό το «συμφωνώ με τα μπούνια». Οι άλλοι σεμνότυφοι δεν δίνουν, λέει, στην κυβέρνηση με την ψήφο τους «λευκή επιταγή».

Τι κατάντια… Βουλευτές να ομολογούν ότι υπάρχει επιταγή που μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία από την ψήφο τους. Τι κακόηχο ακόμα και ως σχήμα λόγου. Τι κατάντια, αλλά και τι γύμνια…

Προσοχή όμως! Την Κυριακή το απόγευμα, την ώρα του μεγάλου στριπτίζ, βρισκόμαστε κι εμείς επί σκηνής. Εκεί θα κριθεί αν είμαστε με τους πελάτες ή με τις στριπτιτζούδες. Η παρουσία μας στην πλατεία θα το κρίνει αυτό. Να μην έχουν μέσα στη Βουλή οι τζάμπα μάγκες καμιά δικαιολογία.

Όλοι στην πλατεία, λοιπόν! Εκεί, όπου η παρουσία μας είναι κάτι παραπάνω από μπανιστήρι. Στην πλατεία! Εκεί, όπου γνωρίζεις και κανέναν άνθρωπο. Στην πλατεία!

Όπου αλλού, ή βολή και τσιμουδιά, ή γκρίνια και δικαιολογίες.