Τον Παπούλια, τον Παπούλια!..

by Sotos

ξεχασιάρης

Είχα βέβαια γράψει τις προάλλες ότι είναι καλύτερα να μην ασχοληθούμε περαιτέρω με το ταξίδι Σαμαρά στις Η.Π.Α. Ωστόσο, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να ζητήσω τη γνώμη σας για κάτι τελευταίο. Ειδικά καθώς ορισμένοι από εσάς επιμένετε για κάποιο μυστήριο λόγο να δυσπιστείτε στην άποψή μου ότι απλώς μαζέψε αναμνηστικές φωτογραφίες, και προτιμάτε να δίνετε βάση στα διάφορα μεγαλόσχημα και βαρύγδουπα, που ακούστηκαν και γράφτηκαν.

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι κατά τη συνάντηση με τον Ομπάμα πράγματι απασχολήθηκαν οι παρευρισκόμενοι με τουλάχιστον ένα, ή έστω ένα μόνο σοβαρό ζήτημα όλο κι όλο –τι στην ευχή, Πλανητάρχης είναι αυτός, δεν θα είπαν και κάτι, βρε αδερφέ; Γιατί τότε, παρακαλώ, επιστρέφοντας ο Σαμαράς δεν ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Προτείνω να επιχειρήσουμε να βρούμε στο ερώτημα αυτό μιαν απάντηση με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών:

1. Ε, σου λέει, Δεκαπενταύγουστος έρχεται, δεν βαριέσαι, τον ενημερώνω αργότερα. Δεν βιαζόμαστε· τα μεγάλα θέματα θέλουν το χρόνο τους. Άσε που με την ευκαιρία της συνάντησης στην Προεδρία σε ύστερο χρόνο φρεσκάρω στα κανάλια το θέμα, που θα ‘χει ξεχαστεί μέχρι τότε. Θα ‘χει γυρίσει και ο κόσμος από τις διακοπές, να μας δουν περισσότεροι· κι άσε το sotosblog να ρωτάει γιατί δεν έσπευσα. Στο κάτω-κάτω, τι θα μου πει ο παπούλης;

2. Αρκετά! Βαρέθηκα! Δεν ενημερώνω κανέναν! Δικιά μου η επίσκεψη, εγώ τα σφάζω και τα μαχαιρώνω όλα, ήρθε η ώρα να το καταλάβουν αυτό κάποιοι, για να μην πω όλοι!

3. Το sotosblog μπερδεύει το ταξίδι στις Η.Π.Α. με εκείνο στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν, για το οποίο είχε φροντίσει ο Σαμαράς να ενημερώσει τον Παπούλια αμέσως μόλις επέστρεψε, ώστε να εμπεδώσουν την επιτυχία οι Έλληνες τηλεθεατές, δεδομένου ότι οι βρομιάρηδες της ΕΡΤ δεν είχαν δείξει τίποτε από εκείνη την επίσης τεράστια επιτυχία, εξ ου και από την πολλή τσαντίλα του την έκλεισε ολόκληρη. Υπομονή· θα πάει και στον Παπούλια· μόλις γυρίσει από την Πύλο, που είναι και αυτή σημαντική για την Ελλάδα και την ανεξαρτησία της, αφού είναι απέναντι από το Ναυαρίνο (της γνωστής ναυμαχίας).

4. Ήταν τόση η ευφορία Σαμαρά και επικοινωνιακού του επιτελείου από το γεγονός ότι πήγαν στο Λευκό Οίκο που τα έκαναν επάνω τους. Προς το παρόν καθαρίζουν τα παντελόνια τους· δεν έχουν μυαλό για τίποτε άλλο, και η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας τους διέφυγε. Μόλις το σκεφθούν, με καθαρά παντελόνια πια, θα ζητήσουν ακρόαση. Αν δεν το σκεφθούν, έτσι κι αλλιώς θα τους το υπενθυμίσει το sotosblog.

5. Εδώ έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια μας (των παντελονιών που ακόμα καθαρίζουμε), με τέτοια θ’ ασχολούμαστε τώρα;

Τι άραγε να ισχύει τελικά; Κάτι από τα παραπάνω; Ποιό; Το ένα, το δύο, το τρία, το τέσσερα ή το πέντε; Κανένα από αυτά; Ένας συνδυασμός τους; Όλα αυτά μαζί. Ο παραπάνω κατάλογος είναι ελλιπής σε επιλογές;

Κάθε άλλη πρόταση, συμπλήρωση ή τροποποίηση θα γίνει δεκτή προς συζήτηση, οπότε πια επιλέγουμε έχοντας την πλήρη εικόνα μπροστά μας.