Κι άλλα καλά νέα

by Sotos

Σαμπάνια

Δύο νέα, φαρμακερά πλήγματα επεφύλασσε η σημερινή μέρα για τις Κασσάνδρες, που θέλουν το κακό του Σαμαρά και υπονομεύουν διαρκώς με τη γρουσουζιά τους την εθνική προσπάθεια, που καταβάλλεται με αμίμητη αυταπάρνηση για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

Το πρώτο έρχεται από το μέτωπο της ανεργίας, καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού ήρθε να επικροτήσει τη συμφωνία Wind και Vodafone την οποία είχε πρώτος ενθαρρύνει και στη συνέχεια επιβραβεύσει με δηλώσεις του ο μεγάλος ηγέτης μας. Η συμφωνία που αφορά στην κοινή χρήση υποδομών από τις δύο εταιρείες, θεωρείται βέβαιον ότι θα τονώσει την απασχόληση τουλάχιστον κατά το νέο αναπτερωμένο (με όρεξη επειδή βρήκε δουλειά) προσωπικό που αναγκαστικά θα προσληφθεί για να κρατάει κάπως απασχολημένους τους εργαζόμενους οι οποίοι δεν θα έχουν πια αντικείμενο, αφού μια υποδομή θα φτάνει πλέον για δύο εταιρείες, κατά το σμπάρο και τα τρυγώνια. Ήδη βρίσκεται στα σκαριά και πρόσθετο σχέδιο που προβλέπει ότι περισσευούμενοι και νεοπροσληφθέντες θα απασχολούνται μεταξύ τους μέσω κινητού, ώστε να τονωθεί επικουρικά η επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της αύξησης του κύκλου εργασιών στην κινητή τηλεφωνία.

Το δεύτερο χτύπημα έρχεται από τον τραπεζικό τομέα. Όπως ανακοινώθηκε, η συνολική μείωση των καταθέσεων τον Ιούνιο ανέρχεται μόνο σε 700 εκ. Ευρώ. Μόλις που ξεπέρασε, δηλαδή, το ύψος των μισών κεφαλαίων που απαιτήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας τον ίδιο μήνα. Έτσι, απομένουν λιγότερα από άλλα τόσα μέχρι να έρθουν τα εκκαθαριστικά της Εφορίας και να μάθουμε το πραγματικό ύψος της διαρροής κεφαλαίων από τις καταθέσεις, ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι κι εκείνη η εθνική προσπάθεια έπιασε τόπο.

Υπάρχει και τρίτο νέο· συνδυαστικό αυτό –δηλαδή, και τραπεζικό και εργασιακό: κάθε φήμη για απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων μέχρι ποσοστού 50% επί του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο, διαψεύδεται στο μεταξύ ως κακόβουλη.

Κρίμα που ανεστάλη η μετάδοση των επίσημων επεισοδίων του success story. Πάνω στα καλύτερα… Υπάρχουν, βέβαια, πάντα και τα… καλυτερότερα! Που έπονται…