Ενόχληση Καραμανλή

by Sotos

Κατά κανόνα, στο sotosblog γράφω την άποψή μου και όχι ειδήσεις. Τούτο δεν σημαίνει ότι έχω απεμπολήσει την αμιγώς ειδησεογραφική πλευρά της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας. Η σημερινή μου ανάρτηση της ανήκει.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες ο Κώστας Καραμανλής από δημοσιεύματα με αναφορές σε διάφορες αβάσιμες εκτιμήσεις, που υποτίθεται ότι έχει κάνει ο ίδιος σχετικά με την κυβερνητική συνοχή και τη δυνατότητα της σημερινής κυβέρνησης να μακροημερεύσει.

Εντονότερη είναι η δυσαρέσκεια του πρώηνΚαραμανλής πρωθυπουργού για το γεγονός ότι οι ανυπόστατες αυτές πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επικαλούνται συστηματικά ανώνυμες πηγές κύκλων, οι οποίοι δήθεν πρόσκεινται στο περιβάλλον του.

Ο ίδιος φέρεται να αποδοκιμάζει απερίφραστα κάθε τέτοια προσπάθεια, αλλά ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει, αρνούμενος να παρασυρθεί πλαγίως σε μια υποβολιμαία επιχείρηση, η οποία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις θεσμικές αποστάσεις του πρώην πρωθυπουργού από τις τρέχουσες εξαιρετικά κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.

Στενός συνεργάτης και τακτικός συνομιλητής του Κώστα Καραμανλή αρνήθηκε πεισματικά να σχολιάσει αν κατά τη γνώμη του τα εν λόγω δημοσιεύματα εκπορεύονται από επικοινωνιακούς αετονύχηδες του Μαξίμου που τα διοχετεύουν για το δικό τους προσωπικό όφελος, και όχι «για το καλό της πατρίδας και της παράταξης». Η ίδια πηγή κατέστησε γι άλλη μια φορά απόλυτα σαφές ότι, αν είχε πάντως κάτι να πει ο πρώην πρωθυπουργός, θα το έλεγε ο ίδιος ευθαρσώς και αυτοβούλως· «όπως άλλωστε έκανε πάντα ο πρόεδρος», προσθέτει με νόημα.

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές που μελετούν τους συσχετισμούς Τύπου και πολιτικής εξουσίας, το ηλεκτρισμένο κλίμα στη Ραφήνα συνδέεται άμεσα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Real News το οποίο μάλιστα αναπαρήγαγαν και κάποιες –λίγες– ιστοσελίδες, φροντίζοντας ωστόσο αυτές να αναφέρουν τη συγκεκριμένη εφημερίδα ως πρωτογενή πηγή, απ’ όπου άντλησαν τη δική τους πληροφόρηση.