Μήπως σου αρέσει;

by Sotos

κεφαλοκλείδωμα

Σ’ έχει πιάσει, που λες, ο Αχμέτ κεφαλοκλείδωμα και σε πάει να εκτελέσει την ποινή. Θυμίζω ότι είχες συλληφθεί επ’ αυτοφώρο σε ερωτικές περιπτύξεις με την κόρη του Σουλτάνου, και ο Κατής σου επέβαλε να υποστείς ο ίδιος ό,τι είχες κι εσύ υπόψη σου να κάνεις στην Αϊσέ. Με εντολή δικαστηρίου, λοιπόν, σε έχει περιλάβει ο Αχμέτ.

Καθ’ οδόν –πάντα κεφαλοκλείδωμα, να πνίγεσαι και με τα πόδια σου να σέρνονται στο χώμα, καθώς σε τραβάει ο Αχμέτ– περνάτε μπροστά από διάφορους. Άλλος από αυτούς κάνει κριτική στην Οθωμανική Δικαιοσύνη, άλλος σε εμψυχώνει, άλλος βρίζει τον Αχμέτ, όλοι τους λένε διάφορα.

Ο Αχμέτ το διασκεδάζει. Κατ’ αρχήν, διότι είναι όλοι τους μικρόσωμοι και άρα του χεριού του. Κυρίως όμως, διότι ο Αχμέτ δεν είναι κανένας χθεσινός να κάτσει ν΄ασχοληθεί μ’ εκείνους που σκοτώνουν την ώρα τους έξω από τα Δικαστήρια. Ο Αχμέτ την κάνει αυτή τη δουλειά από τότε που η διοίκηση κατάλαβε τα προσόντα του.

Ανάμεσα σε όλους αυτούς μπροστά από τους οποίους περνάτε, εσύ και ο Αχμέτ, υπάρχει και ένας που έχει τη δύναμη να τα βάλει με τον Αχμέτ. Είναι ο μόνος που έχει αυτήν τη δύναμη –μετρημένα πράγματα. Σου λέει αυτός: Θα τα βάλω εγώ με τον Αχμέτ!

Μόλις τον ακούνε οι άλλοι –εκείνοι που δεν μπορούν να τα βάλουν με τον Αχμέτ– αρχίζουν να εξαπολύουν άρες και κατάρες κατά εκείνου του άλλου, του μοναδικού, του ενός και μόνου που έχει το μπόι το μετρημένο, και μπορεί να τα βάλει με τον Αχμέτ. Κι εσύ τους ακούς!!!

Λένε: «Μη δίνεις βάση! Έχει προσκηνύσει τον Σόιμπλε, έχει προδώσει τις ιδέες του, στο σπίτι του όλο τρώνε τα μουστάκια τους, η πεθερά του δεν τον αγαπάει, ο πεθερός του τα έχει κάνει πλακάκια με τον γαμπρό του. Πού ήταν αυτός όταν σε περιλάμβανε ο Αχμέτ; Γιατί, παρακαλώ, νομίζεις ότι δεν πετάχτηκε να πλακωθεί, όταν έβγαλε την απόφασή του ο Κατής; Ε; Μην τον πιστεύεις, θέλει να πάρει τη θέση του Αχμέτ!»

Εσύ, ξαναλέω, είσαι με κεφαλοκλείδωμα κάτω από τη βρωμερή μασχάλη του Αχμέτ, και σέρνεσαι από τον Αχμέτ για το εκτελεστήριο, όπου θα υποστείς από αυτόν ό,τι είχες υπόψη σου να κάνεις στην Αϊσέ! Και όμως τους ακούς!! Και τους παίρνεις στα σοβαρά!!!

Ε, τι να σου πω; Μου φαίνεται ότι σου αρέσει τελικά… Όσο για τους άλλους… Μάλλον γουστάρουν το μπανιστήρι.