Άντε καλέ… (2)

by Sotos

fighting_trio_by_grafik_fashion-d57ntpu

Ζω για την ημέρα που οι τρεις της σημερινής τρικολόρε θα αφήσουν τους έρωτες και θα τρώνε τα μουστάκια τους ενόψει εκλογών. Θα εξαπολύουν κατηγορίες ο ένας στον άλλον και θα πλειοδοτούν, ο καθένας για τον εαυτό του, σε παρεμβάσεις που έκαναν για να επιτευχθεί η τάδε και η δείνα άμβλυνση των σκληρών μέτρων, που άσπλαχνα επεδίωκε η κακιά Τρόικα να μας επιβάλλει.

Εκείνη την ημέρα, η μεγαλύτερη απόλαυση δεν θα είναι η συζήτηση για τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους –όσο κωμικό κι αν είναι αυτό από μόνο του. Θα είναι η προσπάθεια που θα καταβάλλουν, ώστε να συγκρατείται το κάθε επιμέρους αλληλοφάγωμα μέσα στο πλαίσιο μιας… υπεύθυνης στάσης. Θα είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό!

Ήδη, αν έχετε προσέξει, έχουν αρχίσει τα πρώτα συζυγικά καβγαδάκια, τα πρώτα σύννεφα σε μια παντρειά μέχρι τώρα γενικά ανέφελη. Για την ακρίβεια, βρισκόμαστε στο στάδιο όπου προς το παρόν τα διάφορα λέγονται στην πεθερά για να τα ακούει η νύφη. Πάρτε, π.χ., τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί από χθες για την μια ή την άλλη εκκρεμότητα στις «διαπραγματεύσεις», χαρείτε τα πείσματα, τα νάζια κ.τ.τ. Χάρη σε όλα τούτα ωστόσο, ό,τι παραμύθια και να ξεφουρνίσει το Μαξίμου μετά από την αποψινή συνάντηση με τους Τροϊκανούς, οι παρακαταθήκες του Βαγγέλη και του Φώτη είναι ήδη εκεί –μπήκαν και περιμένουν. Με τεχνοτροπία που να στέκουν σε κάθε ενδεχόμενο: είτε εμείς πάντως το ζητήσαμε, είτε κανένα από αυτά (τα παραμύθια) δεν θα είχε γίνει αν δεν είχαμε επιμείνει εμείς, ή δεν λες πάλι καλά που επιμείναμε, γιατί αλλιώς…

Το δίχως άλλο το Μαξίμου θα συσκευάσει γι άλλη μια φορά τα παραμύθια του σε ένα εμετικό, υποκριτικό εγκώμιο γύρω από την στήριξη των άλλων δύο. Δεν θα κρύβει όμως τούτη τη φορά το αμπαλάζ του ούτε ίχνος ανανέωσης όρκων αγάπης και πίστης. Δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά η συνηθισμένη συμπεριφορά που ακολουθούν τα μαλωμένα ζευγάρια στις μικροαστικές κοινωνικές εκδηλώσεις. Διότι θα εκστομισθεί το εγκώμιο αυτό με το βλέμμα στραμμένο σε μιαν απειλητική κλεψύδρα. Ακολουθεί η έκρηξη και το διαζύγιο.

Έτσι κι αλλιώς, ως πότε θα εμφανίζονται και οι τρεις τους σαν αγαπημένοι; Για πάντα; Άντε καλέ… Το «πάντα» ισχύει μόνον για τον Θεό. Και ασφαλώς θα το έχει εκμυστηρευθεί αυτό ο Μεγαλοδύναμος στους προνομιακούς επί γης συνομιλητές του…

Ζω για μια ημέρα που πλησιάζει. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να βρω κάτι σοβαρότερο και πιο μακροπρόθεσμο να μου κρατάει το ενδιαφέρον. Αλλοίμονο, είναι νωρίς για το «νυν απολύοις», πόσο μάλλον για τα μούτρα τους!