Νέες μπαρούφες με τον πόνο του άλλου

by Sotos

mechanicalpatient

Καταπληκτικά πράγματα, ανήκουστα! Ακούστε, ακούστε!

Πρώτον, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, γνωστότερος και ως Σ.Ε.Β. έχει τμήμα Διεθνών Δράσεων. Βέβαια! Τι ακριβώς κάνει, πότε ακριβώς δημιουργήθηκε, τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, θα σας γελάσω… Διαθέτει πάντως και επικεφαλής. Ναι, ναι! Ονομάζεται Θανάσης Λαβίδας. Νομίζω ότι ο ίδιος έχει να κάνει κάτι με φάρμακα, καλλυντικά, δεν είμαι σίγουρος. Τέλος πάντων, δεν έχει καμιά σημασία. Όπως, άλλωστε, δεν έχει εξίσου και το τμήμα διεθνών δράσεων του Σ.Ε.Β.

Δεύτερον, συμμετέχει αυτός ο επικεφαλής στην πολυμελέστατη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών και κυβερνητικών παραγόντων που επισκέπτονται την Τουρκία. Ταξιδάκι. Για την ανάπτυξη φυσικά! Γιατί αν ήταν για δουλειές, θα πήγαινε και μόνος του· τούτο, φυσικά, αν ήταν πραγματικός επιχειρηματίας. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, πρόκειται για την διαφορά ανάμεσα στον Τζώρτζ Σώρος και στον Τζωρτζ Ψώρος. Με την ευκαιρία του ταξιδιού δε, προέβη και σε δηλώσεις.

Τρίτον, απολαύστε (από τις δηλώσεις του) μια ωραία επιλογή των όσων επιδιώκει εκεί το αξιοθαύμαστο ελληνικό επιχειρείν: Να πάρει μέρος «στο τεράστιο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και παραχωρήσεων -με τη μορφή ΒΟΤ- που σχεδιάζει η τουρκική Κυβέρνηση». Μάλιστα! Πάνε αυτά που ξέρατε. Δεν πουλάμε πια· αγοράζουμε. Όχι παίζουμε!

Τέταρτον… Ωπα! Ψχραιμία! Διότι αυτό είναι το καλύτερο! Μακράν το καλύτερο! Από τα καλύτερα που έχω ακούσει στην ζωή μου. Θα εξαγάγουμε, λέει – ναι, ναι, έτσι είπε ο τύπος αυτός– θα εξαγάγουμε, που λέτε… Τι νομίζετε; Ε; Θα εξαγάγουμε… Να το πάρει το ποτάμι; Εντάξει, λοιπόν: Τεχνογνωσία στη διοίκηση νοσοκομείων!!! Καλό;

Τι να πω…