Να φύγετε, κύριοι!

by Sotos

Δεν έχει ξαναγίνει! Τους κράζει ως και η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως που φέρει, όπως έχω ξαναγράψει, τον διακριτικό τίτλο «Το (Μετέωρο) Βήμα». Η απόλυτη ξεφτίλα! Το χωράει ο νους σας; Τους κράζει το δικό τους μαγαζί! «Ας ασκήσουμε και εμείς επιτέλους κάποια πίεση σε όλο αυτό τον ανόητο κύκλο των δογματικών του νεοφιλελευθερισμού, που δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του», γράφει στο σημερινό κύριο άρθρο του.

«Επιτέλους κάποια πίεση», παρακαλώ. Μάλιστα! Την ίδια ώρα που οι τύποι κομπάζουν με πρωτοφανή αλαζονεία ότι απολαμβάνουμε, άκουσον-άκουσον, τα αγαθά της διαπραγματευτικής τους δεινότητας. Έλεος! Τα 17ωρα που αλλάζουν την Ελλάδα στο Μαξίμου. Έλεος! Που δεν το εκτιμάμε, λέει, γιατί δεν βλέπουμε πώς θα ήταν τα χειρότερα. Έλεος!

Αυτά τα τελευταία περί χειρότερων τα λέει εκείνος ο άλλος… Ο Βαγγέλης, ο Προπέτης –στην κοσμάρα του αυτός, με συνέδριο-παρωδία, και αγωνίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς –δεν πάει καλά το άτομο!

Άσε δε ο Φώτης, ο Δραπέτης… Γκραν Γκινιόλ, μιλάμε! Μας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους στηρίζει, λες και τον ρωτήσαμε.

Ξεπουλάνε το σύμπαν, τα άτομα, βαράνε τον κόσμο, βάζουν χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς, του βουτάνε και τα ψιλά μέσα από την τσέπη,  απειλούν με φυλακίσεις, κάθε μέρα κι ένας τινάζει τα μυαλά του στον αέρα, σαλτάρει από το μπαλκόνι, περνάει σχοινί στο λαιμό του, πέφτει στις γραμμές του τραίνου ή φουντάρει στη θάλασσα, φοιτητές πνίγονται από αναθυμιάσεις πάνω από το μαγκάλι, γερόντια καίγονται σαν την Μονή του Αρκαδίου από τις ξυλόσομπες, οικογένειες τουρτουρίζουν και ξυλιάζουν, γονείς κάνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας για ένα γάλα για το παιδί τους στο σχολείο, άστεγοι σχηματίζουν ουρές στους σκουπιδοτενεκέδες. Και, και, και… δεν έχει το πράγμα τελειωμό. Έχουμε πάθει ζημιά, όχι αστεία! Και στήνουνε, οι γελοίοι, παράτες, ότι βάζουνε υπογραφές και τέτοια. Άντε να μην πω καμιά βαρειά κουβέντα. Άντε, άντε…

Άντε, άντε, άντεστε! Να πάρετε πόδι! Να φύγετε, κύριοι! Να πάτε αλλού! Κι εμείς παίζαμε μαντολίνο, όχι όμως ηλεκτρικό: ντράγκα-ντρούγκα, ντράγκα-ντρούγκα!!!