Τελευταίος γύρος

by Sotos

3062699797_69ef09d7cf_zΚάτι τομάρια που δεν θέλουν να χαλάσουν τα δικά τους δάση, γιατί δεν τους παίρνει, είπαν να χαλάσουν τα δικά μας. Για να βγάλουν από εκεί το χρυσάφι. Το παίζουν και πλούσιοι και οικολόγοι (στον τόπο τους).

Κάτι λαμόγια (στον τόπο μας) είπαν να τους διευκολύνουν και να το κάνουν αυτοί για λογαριασμό τους. Και να ‘κονομήσουν και από τούτο με την ευκαιρία. Με το αζημίωτο που λέμε… Το παίζουν εθνική αστική τάξη.

Κάτι αχρείοι που δεν παίζονται το βαφτίζουν αυτό πολιτική. Το παίζουν σωτήρες (του τόπου).

Αυτοί οι αχρείοι εκμεταλλεύονται το σάστισμα του άνεργου και του συνταξιούχου που τον έκαναν οι ίδιοι φουκαρά. Απορεί, λοιπόν, αυτός με τη σειρά του, που δεν αξιοποιούμε τον φυσικό πλούτο (του τόπου), χωρίς να νοιάζεται, φυσικά, που δεν θα μείνει σε μας (στον τόπο) ούτε χρυσάφι, ούτε δάσος. Το παίζουν θεράποντες. Χωρίς θεραπεία· χωρίς φάρμακα. Ούτε για τον εαυτό τους (ούτε για τον τόπο).

Κάτι γελοίοι γλείφουν μια άθλια εργοδοσία και παραμυθιάζουν τον κόσμο για νομιμότητα και επενδύσεις. Το παίζουν δημοσιογράφοι (άτοπον επί τόπου).

Κάτι άπαιχτοι, διανοητικώς διαταραγμένοι, μιλάνε για οικονομικά μοντέλα για να διερωτάται κανείς που ήταν κρυμμένοι τόσο καιρό. Το παίζουν διανοούμενοι αστοί. Είναι απλώς αστοιχείωτοι. Αγράμματοι. (Εκτός τόπου.)

Κάτι τύποι που το παίζουν γενικώς, το παίζουν επίσης ότι, και… καλά, το πράγμα παίζεται. Το παίζουν δε ότι σε αυτό το παιγνίδι δεν μετράνε οι ζαβολιές. Τέλος, το παίζουν ότι το παιγνίδι δεν έχει τελειώσει.

Παίζουν μόνοι τους. Γίνεται αυτό; Γίνεται… Στον τελευταίο γύρο.