Οι συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

by Sotos

Με μεγάλη χαρά –ανακούφιση, ευφροσύνη θα έλεγα– πληροφορήθηκα ότι ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, έδωσε μέσω Facebook το δικό του στίγμα, το διαφοροποιημένο από την επίσημη κομματική γραμμή, απέναντι σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είδα, βεβαίως, την ίδια ώρα σχεδόν, να τρίβουν τα χέρια τους όσοι αδημονούν –σαν την…, άντε να μην πω– μπας κι εντοπίσουν, έστω κάποιες, ρωγμές στην ενότητα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Προσοχή-προσοχή: Άλλη η δική μου χαρά και άλλη η δική τους!

Το έργο αυτό το έχω ξαναδεί προεκλογικά. Είχε τη μορφή μιας πολύ κουραστικής επιτιμητικής εμμονής στις πολλές συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α· διάφορα πολιτικά ζόμπι έβγαιναν από τη ντουλάπα κι έκαναν την εμφάνισή τους στα τηλεοπτικά παράθυρα, με ένα ύφος σαν κι αυτό που θα είχε πάρει ο Ουέλιγκτον, βλέποντας ότι μόλις βγήκε ο Μπλύχερ στο ξέφωτο του Βατερλώ· κράδαιναν αυτά τα ζόμπι, αυτές οι αρχαιολογίες, κάτι απίθανες μπροσούρες, που είχαν με μεγάλο κόπο εξασφαλίσει, Κύριος οίδε από πού και πώς –μια μπροσούρα για κάθε συνιστώσα· η καταγγελία λαμπύριζε στα μάτια τους, των ταλαίπωρων, σαν προφανής επικείμενος θρίαμβος: σε λίγο, πίστευαν έτσι, ο Ναπολέων θα τραπεί σε άτακτη φυγή και οι Γκρουσήδες θα σκορπίσουν κυνηγημένοι, πανικόβλητοι στα δάση. Τελείως εκτός τόπου και χρόνου, μιλάμε…

Ένας τέτοιος Γκρουσύ έγινε τώρα στο φτωχό και φθονερό κατάστιχο των άθλιων προσδοκιών τους και ο συμπαθέστατος συγγραφέας, που δέησε να εκφράσει –ευτυχώς!– τη δική του πολιτική σκέψη· ο Θεός από ψηλά να του δίνει χρόνια –και μάλιστα, επαναλαμβάνω, την εξέφρασε μέσω Facebook, όπου υποτίθεται ότι τα πράγματα είναι κάπως πιο χαλαρά, κάτι που ξεκίνησε ως πολιτική συμπεριφορά μάλλον από το άλλο στρατόπεδο και δη από κυβερνητικούς, παρακαλώ, αξιωματούχους· από κείνους με τα δύο καρπούζια στη βρόμικη αμασχάλη τους: τις επίσημες κομματικές θέσεις από τη μία (σε διαπλεκόμενα χαρτιά, μελάνια, κάμερες και μκρόφωνα) και το προσωπικό μένος (στο Twitter ή το Facebook) από την άλλη…

Ήρθε, λοιπόν νομίζω, η ώρα να μάθουν και αυτοί και οι υπόλοιποι την πραγματικότητα και το πώς έχουν τα πράγματα. Οι συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν είναι ούτε δέκα, ούτε δώδεκα, ούτε τριάντα. Είναι αμέτρητες. Για το καλό μας, ευχής έργο θα ήταν να γίνουν, ει δυνατόν, περίπου πέντε εκατομμύρια· τουλάχιστον! Αν γίνεται, είθε να γίνουν και περισσότερες· ακόμη καλύτερα! Αν δε μια από αυτές είναι και του κυρίου Τατσόπουλου, ποιο το κακό;  Ίσα-ίσα· γιατί όσο νάναι λίγη σχέση παραπάνω με τα γράμματα, ε, θάχει ο άνθρωπος –με το διάβασμα και το γράψιμο ασχολείται στο κάτω-κάτω· άρα στα βασικά μάλλον συμφωνούμε.

Κι επειδή πολλές φορές αστειεύομαι και μπορεί να υποθέσετε ότι αυτό κάνω και σήμερα, μάθετε, παρακαλώ, ότι μιλάω πολύ, μα πάρα πολύ σοβαρά.