Λαυράκι στη Λαμία

by Sotos

Με ασυγχώρητη επιπολαιότητα παραγνωρίσθηκε σημαντικότατο εύρημα, που εντόπισαν οι Αρχές στο κρησφύγετο του Θεοφίλου στη Λαμία, με αποτέλεσμα να διαχυθεί στην Κοινή Γνώμη ένα αναπάντεχο αίσθημα απογοήτευσης από το γεγονός ότι δεν βρέθηκε εκεί οπλισμός· και να δημιουργηθεί επιπλέον η εντύπωση ότι οι έρευνες θα πάρουν σε μάκρος, πριν πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και εξιχνιασθεί από πάσης φύσεως λαγωνικά μέχρι κεραίας.

Έτσι, για τους υποψιασμένους και ειδικά ως προς το πολιτικό σκέλος του πράγματος, τα στοιχεία της δικογραφίας αναπόφευκτα περιορίζονται προς το παρόν μόνο στην ανάλυση των ψηφιακών φιλικών σχέσεων, που διατηρούσε ο συλληφθείς με στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μέσω του Facebook. Το κτύπημα στο ανερχόμενο αυτό κόμμα της Αριστεράς καταμετράται από την Κουμμουνδούρου μάλλον ως καίριο και δυσβάστακτο, φαντάζομαι.

Ακριβώς εδώ όμως, είναι που προσλαμβάνει εξαιρετικά ιδιαίτερη βαρύτητα το εύρημα, στο οποίο προσπαθώ να επιστήσω όλη την προσοχή αρμοδίων και ενδιαφερομένων, ευθυγραμμιζόμενος κι εγώ με την ανάγκη για πολύ προσεκτική, ενδελεχή και σχολαστική ανάγνωση όλων των πολιτικών συμβολισμών, που μπορεί να σοβούν σε οτιδήποτε, πόσο δε μάλλον σε ένα έγκλημα.

Παίρνω βαθειά ανάσα και το αποκαλύπτω: δεν είναι άλλο από το ποδήλατο!

Προσέξτε! Η πρωτεύουσα της Φθοιώτιδας δεν σηκώνει πολλά-πολλά από απλούς, άκακους φίλους των δικύκλων, παρά μόνο αν το δικυκλισμό συνδράμει μηχανική υποστήριξη. Είναι μια πόλη όλο υψώματα, μερικά από αυτά ιδιαίτερα ανηφορικά. Ε, ακόμη και ο Επιθεωρητής Κλουζώ αντιλαμβάνεται πως κάθε αναβάτης ποδηλάτου εκεί δεν μπορεί, παρά να είναι ένας ορκισμένος ζηλωτής, αληθινός και ακεραιόφρων ιδεολόγος και όχι κάποιος απλός χομπίστας, κρυπτομαζοχιστής, παλίμπαις ή έστω φανατικός οικολόγος –σε κάθε περίπτωση όχι ένας περιστασιακός ψευδοϊδεολόγος τύπου Ροδίων Ρομάνοβιτς Ρασκολνικόβ, που θα λυγίσει στην αλαζονική και αυτάρεσκη ανάκριση του Πέτρου Πορφύριου Πέτροβιτς!

Στο ψητό τώρα: Ποιος μέγας πολιτικός ανήρ έχει επισήμως συνδέσει άρρηκτα και καταλυτικά όνομα και σταδιοδρομία με τις ορθοπεταλιές και τις αλυσίδες;

Εντάξει, εντάξει, ξέρω… Υπάρχει και ο Αμυράς. Είναι και καραφλός, όπως άλλωστε και ο Θεοφίλου, έχει δε και εκπομπή σε κρατικό κανάλι, από όπου παρακινεί σε περιηγήσεις ανά την Ελλάδα, πράγμα που, κατ’ εμέ, εξηγεί θαυμάσια όλες τις διάφορες μετακινήσεις του συλληφθέντος σε Θεσσαλονίκη, Λαμία, Πάρο κ.α. Σε ορισμένα δε από αυτά τα μέρη με το ποδήλατο, παρακαλώ… Αυτό το τελευταίο τα λέει όλα!!!

Κατόπιν ωριμοτέρου σκέψεως, ωστόσο, δεν στέκει ένας τύπος σαν τον Θεοφίλου να χάνει το χρόνο του με τα ψιλολοΐδια· όλα δείχνουν ότι θα πήγαινε για το μεγάλο ψάρι. Προσθέτω δε διστακτικά στον όλο συλλογισμό μου ότι, καθώς ξετυλίγεται η αλυσίδα του ποδη…, εεε, συγγνώμη, το κουβάρι ήθελα να πω –καθώς, λοιπόν, ξετυλίγεται το κουβάρι του μυστηρίου, προκύπτει κι ένα απρόσμενο κλειδί, μια σοβαρή ψηφίδα στο παζλ των σχέσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με το βαθύ μέρος του κόμματος, με το οποίο σχετίζεται ο διαπρύσιος κύρηξ της ποδηλασίας. Ε;

Ποιο είναι, λοιπόν, το μεγάλο ψάρι με το ποδήλατο; Που μας έκανε τη ζωή ποδήλατο; Εδώ σας θέλω!

Ξέρετε γιατί σας ερωτώ; Σας ερωτώ, διότι, όταν η ζωή έχει γίνει ποδήλατο, μαζί με όλα τα άλλα κινδυνεύει και η σοβαρότητα.