Είδηση φωτιά

by Sotos

Μες τους καπνούς, τις φωτιές και τα αποκαΐδια ψάχνουμε τους εμπρηστές σε Χίο και άλλες 500 πυρκαϊές, που κατέκαψαν τη δύστυχη χώρα μου· και θυμήθηκα μια πολύ πρόσφατη είδηση, για την οποία όλως περιέργως δεν άκουσα τίποτε στη συνέχεια. Εσείς άραγε τη θυμάστε αυτή την είδηση; Έχει ημερομηνία 23 Ιουνίου και δημοσιεύθηκε σε όλες τις εφημεριδες και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, αλλά μετά την έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Σας τη θυμίζω:

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών εντοπίσθηκε σπίτι στο χωριό Παπάδος της Γέρας. Άνδρες της Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου προχώρησαν σε σύλληψη 36χρονου για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τον κατάπλου πλοίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης (την Τετάρτη) εντοπίστηκε μέσα σε φορτηγό όχημα μία χάρτινη κούτα, που περιείχε 380 αυτοσχέδια πυρομαχικά με βραδύκαυστο φιτίλι.

Μέλη της Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης έθεσαν υπό παρακολούθηση το επικίνδυνο φορτίο, έως ότου εμφανισθεί ο παραλήπτης του.

Την Παρασκευή προσήλθε για την παραλαβή 36χρονος, ο οποίος συνελήφθη.

Σε έρευνα, που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εννέα μεταλλικά συστήματα τηλεχειρισμού ηλεκτρικής πυροδότησης ενσύρματης και ασύρματης χρήσης, έντεκα μεταλλικοί εκτοξευτήρες για ηλεκτρική εκτόξευση και εννέα προσφάτως χρησιμοποιημένα ηλεκτρικά εκρηκτικά τύπου SCF SILVER. Επίσης, βρέθηκε συσκευασία καπνού με κάνναβη 11 γραμμαρίων.

Όλα τα εκρηκτικά ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό.

Προανάκριση διενεργείται από την Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Αν η σύλληψη γινόταν στη Χίο, να το δεχθώ που θα έλεγε ότι τα είχε για τον Βροντάδο… Αλλά και πάλι, τόσες μέρες μετά το Πάσχα; Πολύ περίεργη είδηση, δεν νομίζετε;