«Έκανα την αντίστασή μου»

by Sotos

Αντιγράφω από το patmostimes.gr, αφού έκανα κλικ σε λινκ του nocomments.gr :

Ήτανε Σάββατο 21 Ιουλίου και με το που έφθασε στην Κω το «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερατώ» της εταιρείας AEGEAN FLYING DOLPHINS που κάνει το δρομολόγιο Σάμος-Πάτμος-Λειψοί-Λέρος- Κάλυμνος- Κω, ο 42χρονος καπετάνιος του Νίκος Χατζηνάκης  υπέβαλε την παραίτηση του στην εταιρεία, επειδή στο δρομολόγιο από Σάμο μετέφερε επιβάτη τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

«Έκανα την αντίστασή μου», μας είπε, «διότι δεν δέχομαι να κάνω το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου, που είναι ένας από αυτούς που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε. Πληροφορήθηκα από το λοστρόμο μου ότι στο δελφίνι, λίγο πριν αναχωρήσουμε από Σάμο, είχαμε μια καθυστέρηση εκείνη την ημέρα· μπήκε επιβάτης ο κ. Παπανδρέου. Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά· να μην τον μεταφέρω.

Παραιτήθηκα, όμως, για λόγους επαγγελματικής ευθιξίας. Την δυσαρέσκεια μου πιστεύω ότι την αντιλήφθηκε ο κ. Παπανδρέου, διότι, όταν συναντηθήκαμε και αλληλοκοιταχθήκαμε, πρέπει να σας πω ότι κατέβασε τα μάτια του».

Η έκπληξη μας ήταν μεγάλη μετά από αυτό, διότι, ενώ η πληροφορία μας ήταν πως η εταιρεία τον απέλυσε, γιατί δεν δέχθηκε να μεταφέρει χωρίς εισιτήριο τον κ.Παπανδρέου,  ομολόγησε ότι εκείνος παραιτήθηκε για λόγους επαγγελματικής ευθιξίας και η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση.

Ο καπτάν Νίκος Χατζηνάκης, με καταγωγή από την Ικαρία, είναι καπετάνιος καριέρας. Προερχόμενος από τα ποντοπόρα πλοία, τα τελευταία δυόμιση χρόνια είναι στην Ακτοπλοΐα και συγκεκριμένα στα υδροπτέρυγα της AEGEAN FLYING DOLPHINS.

Προτιμήσατε να μείνετε χωρίς δουλειά, τον ρωτήσαμε;

«Ακριβώς», μας απάντησε. «Αυτό προτίμησα».

Υ.Γ. Η εικοτολογία που κυκλοφορεί ότι ο καπετάνιος απελύθη, επειδή αρνήθηκε να μεταφέρει τον Γ.Α.Π. χωρίς εισητήριο,  όμως για ευνόητους λόγους, όπως λέγεται, έκανε στη συνέχεια λόγο για παραίτηση, δεν είναι δημοσιογραφική ακριβολογία, αλλά μια πικρόχολη και σχολαστική προσέγγιση, ως τέτοια πάντα ανούσια. Κρύβει δε τον αθέλητο ή στοχευμένο υπαινιγμό ότι ο καπετάνιος απλώς πικράθηκε, αφού τιμωρήθηκε μολονότι εφήρμοσε την πολιτική της εταιρείας, κάτι που θα είχε συμβεί όποιος και αν ήταν ο επίμαχος επιβάτης· δηλαδή, άδραξε ως μικροπρεπής την ευκαιρία ό,τι εμπλέκεται ο Παπανδρέου, και τούτο για να μη χάσει τη δουλειά του χωρίς να ρίξει και αυτός ένα βόλι σε εκείνους που του τη στέρησαν. Λίγο ενδιαφέρει η πολιτική κάθε ιδιωτικής εταιρείας απέναντι στον κάθε Γ.Α.Π., όπως επίσης λίγο ενδιαφέρουν τα όσα μπορεί και να διαμείβονται κεκλεισμένων των θυρών ή και των συνειδήσεων. Ακόμη και αν η εικοτολογία είχε βάση, μετράει μόνο η δημόσια δήλωση του καπετάνιου. Τα άλλα είναι κουτσομπολιό. Προσοχή λοιπόν.