Ο ονειροκρίτης χτυπάει πάντα δυό φορές

by Sotos

Νομίζω ότι η σημερινή ανακοίνωση της Δημ.Αρ. τα λέει όλα. Την παραθέτω αυτούσια («κοπυπαστάδα» που λέει πολύ χαριτωμένα κι ένας προσφιλής μπλόγκερ):

«Ο Συ.Ριζ.Α. προαναγγέλλει τη χρεοκοπία της χώρας, νομίζοντας ότι έτσι θα αποσείσει τις ευθύνες του. Ψηφοθηρεί, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι υπάρχει ο εύκολος δρόμος της απαλλαγής από το μνημόνιο, με την επίδειξη στάσης «τσαμπουκά».

Σχεδόν εύχεται την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, για να έρθει μετά ως σωτήρας που θα ευαγγελιστεί την ανόρθωση. Δείχνει να αδιαφορεί για τις οδυνηρές επιπτώσεις στο λαό από μια χρεοκοπία της χώρας

Συκοφαντεί τη  Δημ.Αρ.παρουσιάζοντας την ως μνημονιακή δύναμη.

Η Δημ.Αρ. δεν κάμπτεται. Θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για τη σωτηρία της χώρας, τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου και τη μετάβαση σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με την κοινωνία όρθια.

Η Δημ.Αρ. γνωρίζει πολύ καλά ότι το μέγιστο κόστος θα είναι η τυχόν χρεοκοπία της χώρας. Αυτό που για μας προέχει είναι η ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.»

Τσάμπα έφαγα το χρόνο σας με όλη την ανακοίνωση, ενώ θα μπορούσα να σας τον εξοικονομήσω μόνο με τη πρώτη πρόταση, αλλά… –η άτιμη η δεοντολογία, η άτιμη η σαφήνεια, βλέπεις…

Έχουμε λοιπόν και λεμε: «Ο Συ.Ριζ.Α. προαναγγέλει τη χρεοκοπία της χώρας.» Μέχρι εδώ, νομίζω αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι, στο κάτω-κάτω, δεν είναι δουλειά του να την αναγγείλει κιόλας. Μετά τι λέει; Λέει: «νομίζοντας ότι θα αποσείσει τις ευθύνες του». Ωπ! Όχι «ωπ», ως συζήτηση για το αν έχει ή δεν έχει ευθύνες. «Ωπ», διότι κάτι αναγγέλλει εδώ η Δημ.Αρ., με την ανακοίνωσή της. Η οποία Δημ.Αρ., σε αντίθεση με τον Συ.Ριζ.Α. , είναι η δουλειά της να αναγγέλλει, έτσι δεν είναι; Οπότε;

Υπάρχει, βέβαια, πάντα το ενδεχόμενο να μην ξέρω να διαβάζω. Εσείς που κατά τεκμήριο ξέρετε, θα είχατε την καλοσύνη, αν έχετε χρόνο, να διαβάσετε παλαιότερη ανάρτησή μου με τίτλο «Κακό όνειρο, που σ’ έχω ξαναδεί!» ; Α! μην ξεχάσω: Καλό μήνα!