Να πάει στο Λονδίνο η Παπαχρήστου!

by Sotos

Θέλω να εκπροσωπήσει τη χώρα μου μια μεγάλη αθλήτρια, που είχε επιπλέον τη γενναιότητα να ζητήσει συγγνώμη για μια απερισκεψία.

Από τη στιγμή που η Βούλα Παπαχρήστου ζήτησε δημόσια συγγνώμη κι εξήγησε ότι συνειδητά δεν υιοθετεί εκείνο που αβασάνιστα έγραψε στο Twitter, θα πρέπει να ανακληθεί ο αποκλεισμός της από την Εθνική Αποστολή στους Ολυμπιακούς. Η συγγνώμη της βγάζει από την εθνική εικόνα την κηλίδα της ανοχής απέναντι στο ρατσισμό και μπαίνει στη θέση της το κόσμημα της αβλαβούς ανοχής, που χαρακτηρίζει τη Δημοκρατία· ενισχύεται και το ήθος της δημοκρατικής ευαισθησίας απέναντι σε μια συγγνώμη για κάτι που έγινε εκτός ύλης -δεν είναι πολιτικός· είναι αθλήτρια. Εδώ, δυόμιση χρόνια  το μπουλούκι του ΓΑΠ μας είχε φλομώσει στη συγγνώμη κι ακόμη κυβερνάει· και το ένα μπουλούκι και το άλλο, που και αυτό δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τίποτε.

Η δυνατότητα να τύχει το περιστατικό διεθνούς εκμετάλλευσης απετράπη και δεν προσφέρεται πια για τίποτε τέτοιο. Είναι ουσιαστικά λήξαν. Το πρόλαβαν όσοι αντέδρασαν άμεσα  και καλώς έκαναν. Επίσης καλώς επεβλήθη μια αυστηρότατη ποινή, όπως καλώς επισημάνθηκαν στη συνέχεια από καλές πένες τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, που ισχύουν για κριτές και κρινόμενους, γενικώς και ειδικώς. Είμαι αντιληπτός;

Επί του πρακτέου τώρα: Ως πότε θα παραμείνει τιμωρημένη; Δεν θα αθληθεί ποτέ ξανά; Θα τη βαραίνει αυτή η απερισκεψία για πάντα; Έκανε κάτι που δεν σηκώνει συγχώρεση; Κρίνεται πια κάτι από τη συμμετοχή της; Τι θα αποδείξει μια άτεγκτη επιμονή στην ποινή του αποκλεισμού; Ότι είμαστε πολύ σοβαροί σε τέτοια θέματα; Ε, ας είμαστε σοβαροί!

Κρατώ από το περιστατικό ότι αναβαθμίζεται η αξία των κοινωνικών δικτύων, ως προς τη σημασία που πρέπει να έχουν για την πολιτεία.