Τιτανικός στον πάτο της πισίνας

by Sotos

Αναδημοσιεύω τέσσερα αποσπάσματα από την τρέχουσα ειδησεογραφία και αρθρογραφία. Μέσα στο χάος ομοειδών αποκαλύψεων, αιτιάσεων και προτάσεων, η επιλογή που έκανα είναι σχετικά τυχαία:

1. Προαναγγέλοντας αποκαλύψεις σχετικά με το Ολυμπιακό Συγκρότημα Παραλιακής Ζώνης στο Φάληρο, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας, αλλά και της επαρχίας, καθώς και για το Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, το Newsbomb.gr κάνει μια πρώτη παρουσίαση έργων το κόστος των οποίων ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερο από την αρχική τους εκτίμηση, πριν προχωρήσει στην αποκάλυψη προσώπων και υπευθύνων. Και αναφέρει μεταξύ άλλων:

•  Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης: Από 12,3 εκατ. ευρώ, κόστισε 47,5 εκατ. ευρώ.

•  Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο: Από 2,5 εκατ. ευρώ κόστισε 8 εκατ. ευρώ.

•  Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου: Από 3,5 εκατ. ευρώ, έφτασε τα 22,5 εκατ. Ευρώ.»

2. Ο κ. Αραβαντινός, σχολιάζοντας την αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», υποστήριξε ότι η πισίνα στον προαύλειο χώρο του Ψυχιατρείου δεν είναι… πισίνα, αλλά χώρος για να μαζεύουν το νερό, ενώ το μπάρμπεκιου το είχαν για την περίπτωση της… Τσικνοπέμπτης.

Ο κ. Αραβαντινός είπε ακόμη ότι ο… χώρος συγκέντρωσης ύδατος φτιάχτηκε έτσι, ώστε να μπορούν να το βλέπουν οι κρατούμενοι του Ψυχιατρείου. Για το μπάρμπεκιου, υποστήριξε ότι αυτό έχει κατασκευαστεί για τους εργαζομένους, στην περίπτωση που θα το χρειαστούν εν ώρα υπηρεσίας κάποια Τσικνοπέμπτη.

3. Η ίδια εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ειδικό μηχανισμό κωπηλασίας που περιέχει νερό είχε εγκαταστήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους μαζί με τα υπόλοιπα 40 στο σύνολο hi- tech όργανα γυμναστικής αλλά και τις δύο σάουνες. Τα γυμναστήρια είναι δύο· το ένα για τον γυμναστή και το άλλο για τον πρόεδρο του κόμματος. Επίσης ο γυμναστής έχει και γραφείο με έναν υπολογιστή της Apple και ηχοσύστημα τελευταίας τεχνολογίας για να δίνει το ρυθμό στον Γιώργο όταν έκανε ασκήσεις. Στο δεύτερο γυμναστήριο υπάρχουν οι σάουνες. Πρόκειται για γυμναστήριο για Ολυμπικονίκες και υπενθυμίζεται ότι την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ έχουν να πληρωθούν επτά και βάλε μήνες…

4. Γράφει ο Δ. Κωνσταντακόπουλος, σε άρθρο του στο ιστολόγιο του Κώστα Καββαθά και το οποίο βρήκα στο TheNewsGr: “…Η αποτυχία του προγράμματος, αν υποθέσουμε ότι ο σκοπός του είναι η σωτηρία της Ελλάδας και όχι των τραπεζών που τη δάνεισαν, δεν είναι απλώς δεδομένη, τείνει να γίνει κοινός τόπος της παγκόσμιας οικονομολογίας και πολιτικής. Η ελληνική ύφεση έχει ξεπεράσει όλα σχεδόν τα παγκόσμια ιστορικά δεδομένα, περιλαμβανομένων αυτών του 1929-33 και της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Το πρόγραμμα πρέπει να διακοπεί πάση θυσία, περιλαμβανομένων των συνεπειών της στάσης πληρωμών ή και του εξαναγκασμού σε εκδίωξη από το ευρώ. Είναι προτιμότερο να μη γίνουν αυτά τα πράγματα, είναι προτιμότερο να γίνει μια σκληρή και ειλικρινής συζήτηση με τους εταίρους μας, αν όμως επιμένουν δεν υπάρχει άλλη λύση. Κι αφού δεν υπάρχει άλλη λύση, χρειάζεται να την ετοιμάσουμε εμείς, πολύ συστηματικά και προσεκτικά. Μια τέτοια άλλωστε ετοιμασία, θα συνιστά και ισχυρό κίνητρο για τους εταίρους να διαπραγματευθούν σοβαρά την αλλαγή του προγράμματος. Αλλοιώς, πρέπει να κλείσουμε τα νοσοκομεία μας, να σπρώξουμε τον ελληνικό λαό στην πείνα, όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να πέφτουν από τα παράθυρα και τις ταράτσες, διακινδυνεύοντας μια εμφύλια σύρραξη.»

Κατόπιν τούτων και με την άδειά σας, πάω για μπάνιο, δεδομένου ότι είναι όλα τους λίγο-πολύ γνωστά από καιρό κι επειδή μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τίποτε. Όποιος έχει αντίρρηση για την απόφασή μου αυτή ας δώσει έμπρακτο παρόν και το ξανασυζητάμε. Το αν θα πάω για μπάνιο στη θάλασσα ή σε πισίνα είναι, νομίζω, ελάσσονος σημασίας…