Μπουγιέλο και βρεμένη σανίδα

by Sotos

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι μας δουλεύουν κι από πάνω. Όλοι. Μας εξοντώνουν, μας διασύρουν, μας εξανδραποδίζουν, μας κουνάνε το δάχτυλο κι επιπλέον μας συμπεριφέρονται λες και το μορφωτικό μας επίπεδο και το πνευματικό μας πηλίκο είναι σαν τα δικά τους ή και κατώτερα!

Ακούς εκεί! Να λέει αυτός ο Άσμουσεν -αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τρομάρα του και δύστυχη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ω δύστυχη Ευρώπη- ότι δεν μπορείς, λέει, να πεις στους Τσέχους, των οποίων οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μέσο όρο μηνιαίων απολαβών 1.000 Ευρώ, να δανείσουν τους Έλληνες, των οποίων οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αντίστοιχο μέσο όρο 3.000. Τα ‘παν κι άλλοι πριν απ’ αυτόν, τα ξεφουρνίζει κι αυτός.

Από κάτω τον ακούνε διάφοροι χασομέρηδες με κοστούμια και λαιμοδέτες και δεν του πετάνε ούτε ένα ζαρζαβατικό από όσα τους έχουν σερβίρει -διότι για τραπέζωμα πρόκειται το συνέδριο του Economist, όπου μίλησαν όλοι αυτοί: ο Άσμουσεν, ο Μηταράκης, ο Βενιζέλος και υπόλοιποι· για τραπέζωμα με ντρινκς και μεζεδάκια. Δεν του πετάνε, λοιπόν, τίποτα, επαναλαμβάνω, οι χασομέρηδες. Γιατί άμα δεν ήταν χασομέρηδες, δεν θα ήταν εκεί. Θα ήταν στη δουλειά τους! Αν δουλειά τους είναι να είναι εκεί, καταλαβαίνετε τι δουλειά κάνουν. Τι καταλαβαίνετε, δηλαδή… Δεν χρειάζεται. Είπαμε: ΧΑΣΟΜΕΡΗΔΕΣ!!!

Και δεν φτάνει που δεν του πετάνε καμιά ντομάτα ή καμιά πάστα, κάνουν και συζήτηση ότι οι δικοί μας, λέει, δεν παίρνουνε 3.000 ευρώ. Κάθονται, δηλαδή, και τον ακούνε τον κόπανο. Και είναι τόσο εθελόδουλοι, τόσο οσφυοκάμπτες, τέτοια βολικά υποζύγια, τέτοιοι σφουγγοκωλάριοι, που ακούνε τι λέει και του απαντάνε, ως επί της ουσίας, επί του θέματος που θέτει!!!

Εγώ, λοιπόν, σας λέω ότι οι δικοί μας παίρνουν 20.000 Ευρώ! Λέμε… Πού ακούστηκε το επιχείρημα ότι εκείνοι που παίρνουν λιγότερα δεν πρέπει να δανείσουν εκείνους που παίρνουν περισσότερα; Πού ακούστηκε;;; Τι κέρατο σχολείο έχει τελειώσει αυτός ο μπούφος, που τον βάλανε και σε τράπεζα; Αρχίζω και καταλαβαίνω σιγά-σιγά, όχι μόνο γιατί φαλήρισε η Ελλάδα, αλλά και γιατί φαληρίζει όλη η Ευρώπη. Επειδή κάτι τύποι, κάτι μούτρα σαν και την αφεντομουτσουνάρα του φαίνεται υπάρχουν πολλοί.

Ξαναρωτάω: πού ακούστηκε;;; Από τον Γκρήνουιτς δυό φορές μέχρι το Βλαδιβοστόκ και από τον ένα πόλο μέχρι τον άλλο σύν όλα τα ενδιάμεσα, χαρτογραφημένα από την υπηρεσία του Βρετανικού Ναυαρχείου και μη, παντού, όλο το τραπεζικό σύστημα της Οικουμένης έχει οικοδομηθεί και στηρίζεται σε αυτή την αρχή: αυτοί με τα λιγότερα δανείζουν εκείνους με τα περισσότερα. Ονομάζονται καταθέσεις, που παίρνουν οι τράπεζες! Πρόκειται με απλά λόγια για την περιγραφή του παγκόσμιου τραπεζικού σύστηματος στη διαχρονία του. Και γίνεται σε όλες τις τράπεζες ανά τα μήκη και τα πλάτη ακριβώς το αντίθετο από εκείνο που ισχυρίζεται αυτός ο μπακλαβάς. Μα, αλήθεια, εργάζεται σε τράπεζα αυτός; Ή μήπως μας στέλνουν εδώ κάτω τίποτε συνταξιούχους ξυλοπόδαρους από αποτυχημένους περιοδεύοντες θιάσους του Γκραν Γκινιόλ, της Comedia dell Arte ή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας, μια και μιλήσαμε για Τσέχους; Είναι αυτός τραπεζίτης;;; Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά!

Έλεος πια με το δούλεμα! Έλεος!

Αλλά το πρόβλημα είναι αλλού… Όπως συμφωνήσαμε το περασμένο Σάββατο με μια πολύ ωραία κυρία (η οποία με διαβάζει, παρακαλώ!), σύζυγο ενός πολύ αξιόλογου (δεν με διαβάζει, βέβαια) φίλου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο -κι όμως υπάρχουν αξιόλογοι καθηγητές στα Πανεπιστήμια μας -τόσοι πολλοί που μάθαμε ότι είναι, με αφορμή την κρίση, τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις υπηρεσιακές κυβερνήσεις, ε, δεν θα υπάρχουν και κάποιοι κανονικοί καθηγητές ανάμεσά τους;- όπως συμφωνήσαμε, λοιπόν, το πρόβλημά μας είναι η ομοιοπαθητική! Διότι αυτή κρίνεται στην εποχή μας!

Ναι! Η ομοιοπαθητική! Διότι έχουμε βάλει αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα, να το λύσουν κιόλας! Και καλά με την ομοιοπαθητική Ιατρική… Εκεί τουλάχιστον ο γιατρός έχει κάνει και πέντε χρόνια κανονική ιατρική και τουλάχιστον άλλα δύο για κάποια ειδικότητα σε Νοσοκομείο, οπότε άμα πάει κάτι στραβά, ξέρει να πάρει το 166 στο τηλέφωνο.

Ε, ρε, βρεμένη σανίδα που χρειάζεται. Ε, ρε μπουγιέλο. Μπουγιέλο και βρεμένη σανίδα!

Υ.Γ. Μην κάνω θέμα τώρα ποιο απ’ όλα τα κόμματα του τα είπε χύμα, μόλις άκουσε τον Άσμουσεν. Άντε, γιατί θα εκνευρισθώ, διότι είναι κόμμα της βρεμένης σανίδας, για να μην πω τίποτε χειρότερο…