Το χιούμορ της ζωής με νύχια γαμψά

by Sotos

Αυτό το πλάσμα τουλάχιστον έχει την άδεια της φύσης και δεν φέρει καμιά ευθύνη για την αποστολή του ή τη συμπεριφορά του εντός των πλαισίων της. Γι αυτό έχει και παράστημα εντιμότητας, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στη φωτογραφία.

Έχει μια αίσθηση του χιούμορ η ζωή που μπορεί να σε αφήσει άφωνο. Το επιτυγχάνει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, ανάμεσα σε αυτά, βέβαια, πρωτεύοντα ρόλο έχει η φύση, αλλά δεν απουσιάζει και η κοινωνία -που και αυτή, υπό μιαν έννοια φύση είναι.

Χιούμορ της ζωής πικρό, χιούμορ μαύρο, χιούμορ κάθε λογής –φανερό ή άδηλο, εξαρτάται πάντα από τη δυνατότητά μας να το διακρίνουμε.

Η δυνατότητά μας να το διακρίνουμε επηρεάζεται από τα λεγόμενα κολλήματα του καθενός από εμάς. Καθωσπρεπισμοί, ιδεοληψίες, συμφέρον, αλαζονεία, όλα εκείνα που μας εμποδίζουν να κάνουμε το αυτονόητο: την απλή παρατήρηση.

Ακούστε τώρα! Οι γύπες της Κύπρου απειλούνται με εξαφάνιση, μετά από μια δεκαετία συνεχούς μείωσης του πληθυσμού τους. Έτσι, στο πλαίσιο σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος μεταφέρθηκε από την Κρήτη στο Νησί της Αφροδίτης ο απαραίτητος πληθυσμός του πτωματοφάγου αυτού όρνεου που θα χρειασθεί για να τονώσει τη διάσωση του είδους.

Τις ίδιες μέρες καταφθάνει στην Κύπρο και η Τρόικα. Κάτι συμπτώσεις, ρε παιδί μου… Κάτι συμπτώσεις…