Υπάκουος σκύλος, ωραία καγχάζει

by Sotos

Προϊούσης της προεκλογικής περιόδου, βλέπω να πυκνώνουν σε διάφορα μπλογκ οι αναρτήσεις, που ανωνύμως διοχετεύουν ανύπαρκτα δημοσκοπικά ευρήματα. Η στόχευση είναι προφανής.

Ωστόσο, είναι κακότεχνα. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι τα επινοεί όποιος εξυπηρετείται κάθε φορά. «Cui bono» αποκαλείται στα νομικά και πρόκειται για κοινό κτήμα –γνωστό και πέραν της Νομικής Σχολής. Κι έτσι ο αναγνώστης προσδίδει στις «μετρήσεις» αυτές τη δέουσα σημασία… Η τεχνική του να προστίθεται τάχα μου και δεύτερος επωφελούμενος για το λεγόμενο ξεκάρφωμα, πιστέψτε με, δεν αποδίδει. Το δε μπλογκ διασύρεται.

Προς μεγάλη μου απογοήτευση διαπιστώνω ότι υπάρχουν στα επιτελεία των κομμάτων επιτήδειοι, που χρησιμοποιούν τη νέα εποχή με πολύ παλαιά μυαλά. Κάτι που, άλλωστε, φαίνεται και από τη γενικότερη προσπάθειά τους να καλλιεργήσουν κλίμα ανασφάλειας και φόβου, αποβλέποντας βασικά στο κοινό των κομμάτων, που θα κριθούν για πρώτη φορά στην κάλπη.

Ειδοποίηση: Αν θεωρείτε τον κόσμο πιστό σκυλί, όπως, ας πούμε, ο Μάτλι στο βίντεο, μη σας καθησυχάζει το χειροφίλημα, μη σας παρασύρει ο πόθος του για παράσημο. Και κυρίως μη σας διαφεύγει ο καγχασμός του.

Σχετικά με τις επίσημες μετρήσεις δείτε εδώ.