Το ροκ του μέλλοντος μας

by Sotos

Λέω να το… ροκάρουμε λιγάκι. Να το κουνήσουμε δηλαδή, μπας και κάτσει κάπως καλύτερα. Πολλά πράγματα έρχονται στη θέση τους άμα τα κουνήσει κανείς. Κάποια πράγματα, μάλιστα, μοιάζουν να είναι στη θέση τους, ακριβώς επειδή είναι κουνημένα…

Ορισμένα πράγματα, πάλι, είναι τόσο κουνημένα που για να στέκουν πρέπει να τα γυρίσεις ανάποδα. Όπως, ας πούμε η οθόνη της τηλεόρασης. Ειδικά όταν δείχνει δημοσκοπήσεις. Εκτός αν αφήσει κανείς τη συσκευή στη θέση της και απλώς κουνήσει το μυαλό του –είναι καθαρά θέμα διάθεσης εκείνη την ώρα.

Πώς κουνάμε το μυαλό μας; Το κουνάμε, παραδείγματος χάριν, παρατηρώντας ότι επίσημα χείλη λένε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν καθαρή επανεκλογή τους και μάλιστα ψηλά στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, ενώ είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ξεκάθαρο ότι έτσι και τολμούσαν να ζητήσουν ψήφο θα τρώγανε το φούμο της ζωής τους.

Το κουνάμε, επίσης, προσέχοντας τα λόγια μεγάλων προσωπικοτήτων. Όπως, ας πούμε, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος (τον οποίον θυμηθήκαμε τα τελευταία δύο – δυόμιση χρόνια για την περίφημη φράση του «όποιος θυσιάζει ελευθερία για ασφάλεια δεν αξίζει ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια»). Ο Φραγκλίνος έχει πει πολλά ωραία πράγματα. Ένα από αυτά ταιριάζει θαυμάσια και στις δημοσκοπήσεις: «Να μην πιστεύεις τίποτε από όσα ακούς και τα μισά από όσα βλέπεις»!

Διερωτώμαι ωστόσο: Αυτό ισχύει και για όσα ακούω από τους ανθρώπους που συναντώ ή συναναστρέφομαι; Και για όσα βλέπω γύρω μου; Ερωτώ, διότι αυτά που ακούω και αυτά που βλέπω δεν ταιριάζουν μ’ εκείνα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Γιατί, αν ταιριάζουν, τότε… ε, τότε μάλλον θα πρέπει… να κουνηθώ από τη θέση μου!

Προς το παρόν κουνάω το κεφάλι μου.

Υ.Γ. Οφείλω ένα ευχαριστώ στο μπλογκ Προσκυνητής που φαίνεται ότι έχει επεξεργασθεί αυτό το βίντεο, ώστε να είναι πιο εύληπτο και το ανέβασε στο YouTube.