Εφραίμ τα Χριστούγεννα, Άκης το Πάσχα

by Sotos

(Όση ώρα διαβάζετε τις παρακάτω αράδες μπορείτε να ακούτε και το σχετικό οπερετικό απόσπασμα με τίτλο «Σε ξεχωριστές κρεββατοκάμαρες»):

Την ώρα που οι προσπάθειές μου να ξεκλειδώσω τα μυστικά της ελληνικής Δικαιοσύνης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μου επισημάνθηκε ότι ο Άκης συνελήφθη παραμονές Πάσχα, ενώ ο Εφραίμ παραμονές Χριστουγέννων.

Λατρεύω τις διάφορες συνωμοτικού τύπου θεωρίες, στις οποίες ο λαός μας είναι άκρως επιρρεπής. Άλλες υποσημειώνουν με νόημα το ρόλο της… γερμανίδας πρώην συζύγου σε εποχές γερμανικής επελάσεως. Και άλλες άλλα. Δεν υποτιμώ καμμία, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μίτο θα σου δώσουν για να βρεις την έξοδο από το λαβύρινθο.

Πρέπει να πω, με την ευκαιρία, ότι συναισθάνομαι την ανάγκη για κάθαρση, αλλά να εφιστήσω, επίσης, την προσοχή στο ότι, μέρες που ‘ναι, οφείλουμε να προστατεύσουμε τη συνείδησή μας από το διεφθαρμένο ηδονισμό του Κολοσσαίου.

Εξομολογούμαι ότι με συνέθλιψε η εικόνα του ευθυτενούς ράκους. Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, αν υποθέσουμε ότι κριθεί ένοχος, τι άλλη ποινή μπορεί να επιβληθεί σε έναν 73χρονο πλην της ήδη επιβληθείσης, δηλαδή της ατίμωσης και του εξευτελισμού; Η δήμευση κάποιων περιουσιακών στοιχείων; Μα αυτό δεν είναι ποινή για τον ίδιο, αν με εννοείτε… Ούτε τιμά τη Δικαιοσύνη η πρακτική του «κτυπάω το σαμάρι για ν’ ακούσει ο γάιδαρος». (Αλήθεια, αρσενικός ή θηλυκός είναι αυτός ο γάιδαρος εν προκειμένω;)

Α! μια και περάσαμε στο θηλυκό γένος, κυρία Διαμαντοπούλου, μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν συγχωρούνται να καμώνονται ότι δεν είδαν ή δεν άκουσαν τι γινόταν στο γραφείο του διπλανού τους;

Μα, τι ζητάω, όταν η επίσημη προεκλογική στάση του πράσινου κόμματος είναι «δεν ήμουν εκεί, δεν ήμουν εγώ, δεν έκανα τίποτε, ένα μπαμ άκουσα μόνο». Εκτός αν εννοεί κάτι άλλο, κύριε Παπαϊωάννου, κύριε Καστανίδη, κύριε Πεταλωτή, όταν λέει ότι η Δικαιοσύνη άργησε να κάνει τη δουλειά της.

Ναι, ναι, ξέρω, ξέρω…  Παίρνουν μεν αποστάσεις, αλλά σιγά-σιγά. Θεωρούν ότι διαθέτουν χρόνο. Στο χρόνο επενδύουν όσοι έχουν τον απόλυτο έλεγχο και όσοι δεν έχουν πού αλλού να επενδύσουν. Διαλέξτε και πάρτε.