▪ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΙΛΙΟΘΗΚΗ

Βιβλιοθήκη Επειδή τα έχω πάρει με τους τηλεβιβλιοχαρτοπώλες που πουλάνε ελληνοληψία για να πλουτίζουν και να νομοθετούν κι από πάνω, το sotosblog παρέχει στους αναγνώστες του δωρεάν πρόσβαση στο σύνολο της Ελληνικής Γραμματείας, αρχής γενομένης με την καταχώριση του εγκυρότερου όλων λεξικού των Liddell&Scott. Με την προσθήκη του ΘΗΣΑΥΡΟΥ-TLG, η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ μας περιέχει πλέον ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΩΖΩΜΕΝΑ, δηλαδή ό,τι έχει βρεθεί από όσα έχουν γραφεί στα Ελληνικά, μπαστουνάκι-κουλουράκι, από την Αρχαιότητα μέχρι και μια σημαντική περίοδο μετά το Βυζάντιο –αυτά προσώρας, διότι οι σύνδεσμοι που απαρτίζουν παρακάτω τα ράφια της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ αντιστοιχούν σε μια διαρκή επιμέλεια του συνολικού υλικού, του οποίου η επεξεργασία από τους διάφορους επιμελητές των επιμέρους ανά τον κόσμο εγχειρημάτων προχωρά συστηματικά και συνεχώς, με απώτερο σκοπό να καλυφθεί τελικά ό,τι έχει γραφεί μέχρι και στις μέρες μας. Ξεχωριστή θέση κατέχει ανάμεσα στους συνδέσμους το τιτάνειο έργο του ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ-TLG, προϊόν αυτό της αρμόδιας ομάδας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας Ίρβαιν –όσην ώρα εμείς κυριολεκτικά αγρόν αγοράζουμε, ή μάλλον ξεπουλάμε. Να μην παραλείψω να σημειώσω ότι η Ωραία Δεμένη Συλλογή «Gutenberg» είναι δώρο στη Βιβλιοθήκη από τον μεγάλο ευεργέτη της @gerogriniaris, που αγκάλιασε την πρωτοβουλία του sotosblog. Νέες δωρεές είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Ως μπόνους του sotosblog προσφέρονται και σύνδεσμοι που περιλαμβάνουν και τη Λατινική Γραμματεία υπό την έννοια της εθιμικής γειτνίασής τους με τα ελληνικά κείμενα κάτω από την κοινή κατηγορία με την επικεφαλίδα «Κλασσικά Γράμματα». Ακολουθούν τα link, με βιβλιοθηκονομική σειρά ταξινόμησης από την πιο πρόσφατη μέχρι την παλαιότερη εδώ καταχώριση (Ο κατάλογος ανανεώνεται διαρκώς):

Κοσμήματα 2

-ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ, ΧΑΡΤΕΣ κ.α. (αποδόθηκαν στο κοινό μόλις το 2012. Στην ίδια σελίδα θα βρείτε κομβικούς συνδέσμους διάφορους)

APPS για Android (Αρκετά και σημαντικά Άπαντα μεγάλων Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων για smart phone από την Automon, στο Google Play)

ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ -TLG (Τα πάντα όλα, που λέει και ο Αλέφαντος. Από τον Όμηρο μέχρι και μετά την Άλωση. Αλλά αυτό εδώ δεν είναι δωρεάν -κάνει 100 ευρώ το χρόνο, και τώρα με την κρίση… Εδώ δεν δίνει ο Αρβανιτόπουλος στο Πανεπιστήμιο…)

ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ (πρωτότυπο και μεταφράσεις Πολυλά και Καζαντζάκη-Κακριδή)

ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ (πρωτότυπο και μεταφράσεις Εφταλιώτη και Καζαντζάκη-Κακριδή)

ΠΑΠΥΡΟΙ (Με προσοχή, παρακαλώ, διότι τρίβονται και χαλάνε, άστε που γεμίζει σκόνη και σκουπιδάκια το πάτωμα)

-ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ & ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΝΗΣ ΒΙΒΛΟΘΗΚΗΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΦΑΝΩΝ LATOS

ΑΠΑΝΤΑ LATOS

ΔΙΑΡΚΗΣ ΣΕΙΡΑ «ΜΙΚΡΟΣ ΑΠΟΠΛΟΥΣ»

ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Συνοπτικό TLG)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΑΣΗ ΠΗΓΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Η ΩΡΑΙΑ ΔΕΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΗ «GUTENBERG» (Δωρεά ΓΕΡΟΓΚΡΙΝΙΑΡΗ)

-ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ LIDDELL &SCOTT (εδώ και εδώ)

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ SOTOSBLOG

Κοσμήματα 2